Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Maak van elke TV een (soort van) 3D TV met 3D Now

Geschreven door
Geplaatst op14 september 2011, 15:05 Categorie3D Accessoires

Wil je eigenlijk een 3D TV maar is die ‘oude’ TV nog een zeer goede staat? Dan heb je een probleem want om 3D materiaal te kunnen kijken heb je toch echt een TV met 3D weergave nodig. Of toch niet? Een nieuw bedrijf genaamd 3D Now heeft een magisch kastje ontwikkeld waarmee je zeer eenvoudig ook op je oudere plasma of LCD TV van 3D beelden kunt genieten.

Met de 3D Now Theatre box hoef je geen duizenden euro’s meer uit te geven voor een nieuwe 3D TV. Het enige wat je nodig hebt is een 3D bron in de vorm van een 3D Blu-ray speler of een 3D gameconsole, 3D content in de vorm van een 3D game of 3D Blu-ray film, en de actieve 3D brillen van 3D Now. De techniek werkt met HDTV’s met een resolutie vanaf 720p en een beeldtechniek van 60Hz tot 120Hz. In principe krijgt de box het 3D signaal van je 3D bron, doet het magische werk in de zwarte box en stuurt het HD signaal via HDMI naar je TV.

Naast de standaard 3D Theatre box komt 3D Now ook met een Theatre Plus box waarmee 7.2-kanaals surround geluid doorgestuurd kan worden en het 3D signaal verdeeld kan worden over meerdere ruimten. De prijs? Helemaal niet zoveel. Voor 299,00 dollar (219,00 euro) heb je de standaard 3D Theatre box.

Maar, er zit één groot nadeel aan wat eigenlijk bestaat uit een aantal nadelen, zo bericht Bigpictureandsound. Flickering (hevig flikkeren van beelden) is een van de grote problemen wanneer je 3D content op een traditionele HDTV gaat weergeven. Ook krijgen de snel bewegende shots een haperend effect doordat de 3D Now box het aantal Hertz halveert om ieder oog aparte beelden te geven. Het laatste punt van kritiek is dat crosstalk, iets dat we niet graag terugzien op een 3D TV. De beelden worden niet snel genoeg ververst om de beelden voor elk oog ver genoeg uit elkaar te houden. Het 3D Now systeem zou al deze problemen hebben en dus geen optimale oplossing zijn.

Het is dus zeker mogelijk om van je HDTV een 3D TV te maken maar of je het moet doen is de vraag.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.