Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

LG wil volgend jaar marktleider in de 3D TV markt zijn

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2011, 14:50 Categorie3D lcd

LG denkt volgend jaar de marktleider in de 3D TV markt te zijn. Dat is althans wat manager Havis Kwon voorspelde aan de hand van het stijgende marktaandeel van de afgelopen maanden. LG is de laatste maanden hard aan het werk om haar passieve Cinema 3D techniek aan de man te brengen en stelt alles in het werk om de consument de voordelen ten opzichte van de actieve 3D techniek, van onder andere Panasonic, Samsung en Sony, te laten zien.

Volgens Kwon toont de snelheid waarmee het marktaandeel van LG groeit aan dat consumenten de simpelere 3D techniek prefereren boven de actieve 3D techniek met de duurdere en zwaardere brillen. LG staat niet alleen in haar gedachten over deze techniek. Fabrikanten als Philips en het Amerikaanse Vizio hebben ook passieve 3D TV’s gelanceerd, maar durven nog niet af te stappen van de actieve 3D techniek voor de LCD TV’s.

Overigens gebruikt LG ook nog steeds de actieve 3D techniek voor haar 3D plasma TV series. Dit komt doordat de passieve 3D techniek niet werkt met plasma TV’s. Sharp, Toshiba en Philips hebben al aangegeven de passieve 3D techniek samen met LG verder te willen ontwikkelen om tot het perfecte alternatief voor de actieve 3D techniek te komen. Momenteel is het grote nadeel van de passieve 3D techniek nog dat de resolutie lager ligt dan bij actieve 3D TV’s, wat LG overigens (gedeeltelijk) verholpen zegt te hebben middels een firmware update.

Momenteel is Samsung nog de marktleider op het gebied van 3D TV’s met een aandeel van 34,4 procent, maar het aandeel van LG is gestegen van 5,6 procent in het laatste kwartaal van 2010 tot 12,4 procent in het afgelopen kwartaal. Volgens Kwon zal de 3D markt volgend jaar pas echt losbarsten en is LG momenteel in de juiste positie om hier volledig van te profiteren.

Opvallend detail is dat Kwon aangaf voor één fabrikant echt bang te zijn en dat is Apple. Apple is nog niet in de TV markt te vinden maar schijnt bezig te zijn met de ontwikkeling van de ultieme TV.

Bron: Whathifi


vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

  • Delen:

Reacties

  1. Justin
    08 september, 2011 om 18:05

    Ze zullen eind volgend jaar bedoelen denk ik. Aangezien ze de nieuwe Nano led tv’s 55LW980S pas begin volgend jaar gaan uitbrengen.

    Dus ik heb de mijne maar in Duitsland besteld. Zo lang kan ik niet wachten aangezien ik groter woon en nu op een klein scherm kijk.

    Volgende week komt hij binnen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.