Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

LG komt met HX906SX 3D Blu-ray home cinema set en CF3D 3D projector

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2011, 15:57 Categorie3D Blu-ray

LG heeft haar IFA 2011 avontuur vandaag compleet in 3D stijl afgetrapt. Zo presenteerde de fabrikant haar LW980S Cinema 3D TV met Nano LED techniek, haar PZ850S 3D plasma TV series met een speciaal touchscreen, een nieuw 3D home cinema systeem, een aantal nieuwe 3D monitoren en een passieve 3D projector. Volgens LG kunnen al haar 3D producten probleemloos op elkaar aangesloten worden voor een optimaal 3D multimediacentrum.

De 3D monitoren komen we net als de twee TV series niet voor het eerst tegen. Zowel de DM50D als de D42P hebben we eerder uitgelicht. Ook de nieuwste ontwikkeling op het gebied van 3D monitoren, de D2000, hebben we eerder al gespot. Dit model heeft als unieke feature dat er geen 3D bril voor nodig is. Volgens LG is de kijkervaring van de D2000 optimaal en zeer comfortabel. Twee producten waar we tot nu toe nog niks van gehoord hadden zijn de HX906SX 3D Blu-ray home cinema set en de CF3D passieve 3D projector.

Het perfecte geluid voor het 3D productassortiment van LG krijg je volgens de fabrikant met de HX906SX, een gloednieuw Cinema 3D home cinema systeem waarvan het 9.1 luidsprekersysteem moet lijken het geluid van bioscopen of live concerten. Vier vloerstaande 3D luidsprekers worden toegevoegd aan de conventionele 5.1 audiokanalen van een home cinema set om zo het gevoel te creëren ondergedompeld te worden in het geluid.

Een ander pronkstuk uit LG’s 3D Total Solution is de CF3D, de eerste passieve 3D projector op de markt die Full HD beelden door één enkele lens stuurt. De projectie kan gemakkelijk tot een grootte van 200 inch (diagonaal) gaan en de Cinema 3D CF3D beschikt daarbij over 1.250 ANSI-lumen voor de helderheid (2.500 ANSI-lumen in 2D).

Over de prijs en beschikbaarheid van de genoemde modellen is nog niks bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.