Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Pioneer onthult BDP-140 en BDP-440 3D Blu-ray en SACD spelers

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2011, 19:19 Categorie3D Blu-ray

Nog voordat de IFA 2011 officieel van start is gegaan heeft Pioneer al twee van haar nieuwe 3D Blu-ray spelers getoond. later deze week volgen er meer modellen maar voor nu hebben we alvast wat informatie over de BDP-140 en BD-440 3D Blu-ray spelers welke ook voor de muziekliefhebbers veel te bieden hebben. De spelers beschiken onder meer over Super Audio CD weergave, 3D Blu-ray weergave, DLNA certificering en iPhone bediening.

Beide spelers zijn aan te sluiten op je thuisnetwerk via de ethernetaansluiting of draadloos via de optionele AS-WL300 LAN converter. Met de DLNA certificering kun je eenvoudig mediabestanden vanuit je thuisnetwerk weergeven via de spelers en nagenoeg alle meestgebruikte bestandsformaten worden ondersteund, waaronder DivX HD. Met de gratis iControl AV2 applicatie kun je jouw iPhone, iPod of iPad gebruiken als afstandsbediening voor de basisfuncties van de speler. Ook worden vanzelfsprekend de nieuwste HD audioformaten als Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio ondersteund.

Wanneer de spelers aangesloten worden op een van Pioneer’s nieuwe high-end receivers wordt er automatisch informatie over het gebruikte audio- of videoformaat meegestuurd zodat de receiver de audio en video weergave hierop optimaal kan afstellen. Voor de echte muziekliefhebbers is er ondersteuning voor het aloude SACD formaat. Het signaal kunnen de spelers via HDMI uitsturen als DSD 1-bit of hoge resolutie PCM met 8.2kHz/24-bit of 176.4kHz/24-bit.

De Pioneer BDP-440 is een iets geavanceerder model met onder meer een verzwaard chassis, een extra USB aansluiting aan de achterzijde en Pioneer’s Precision Quartz Lock System voor optimale transmissie van uncompress 2-kanaals of multikanaals LCPM audio.

De prijzen zijn nog niet officieel bevestigd, maar de BDP-440 zal waarschijnlijk te koop zijn voor 299,00 terwijl de BDP-140 te koop zal zijn voor 199,00 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.