Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Panasonic introduceert HDC-Z10000 3D camcorder

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2011, 16:16 Categorie3D camera's

Panasonic kondigt vandaag tijdens de IFA 2011 de introductie aan van de HDC-Z10000, de eerste 2D en 3D camcorder met geïntegreerde twin-lens ter wereld die officieel compatibel is met de AVCHD 3D/progressive standaard. De HDC-Z10000 is uitgerust met het unieke Double 3MOS System van Panasonic. Dit geavanceerde systeem maakt gebruik van twee 3MOS-sensors voor een zeer goede kleur- een detailweergave.

Ook beschikt de 3D camera over twee met Nano Surface Coating behandelde F1.5 lenzen met een grote diameter aan de linker- en rechterkant van de camerabody. Het systeem maakt gebruik van de snelle beeldverwerking door de nieuwe Crystal Engine Pro II, die zorgt voor een verbeterde resolutie en ruisonderdrukking, waardoor hoogwaardige Full HD 3D beelden worden vastgelegd. Dezelfde kwaliteit wordt toegepast op 2D beelden, wat volgens Panasonic een uitzonderlijke 2D beeldkwaliteit mogelijk maakt in combinatie met Full HD 1920 x 1080, 50 progressive recording.

De HDC-Z10000 is met een afstand van ongeveer 45 cm de nummer 1 in close-ups  voor 3D macro-opnames gemaakt met een 3D camcorder met twin-lens. Men kan nu 3D close-ups met heldere details maken van onderwerpen die altijd lastig waren om vast te leggen, zoals bloemen, kleine dieren en juwelen. De HDC-Z10000 is compact en gemakkelijk in de hand te houden en mee te nemen, maar biedt ook veel flexibiliteit qua bediening. Behalve verbeterde handmatige functies, zoals drie afzonderlijke ringen waarmee de zoom, scherpstelling en iris kunnen worden ingesteld, beschikt de HDC-Z10000 ook over de Intelligent Auto (iA) functie en een nieuwe techniek waardoor gebruikers prachtige en stabiele beelden kunnen vastleggen, zelfs als in het voorbijgaan opnames worden gemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.