Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

BBC wil Olympische Spelen in Londen in 3D en Ultra HD filmen

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2011, 13:09 Categorie3D uitzendingen

Dat sportevenementen in 3D opgenomen worden is allang niks nieuws meer, maar dat ze in een resolutie opgenomen worden die 16 keer hoger is dan het HD dat wij kennen is toch wel iets nieuws. De Engelse BBC zou overwegen op de finale van de 100 meter tijdens de Olympische Spelen in Londen volgend jaar in 3D en Ultra HD te filmen. De BBC ziet het als een experiment aangezien de techniek waarschijnlijk de komende 10 jaar nog niet in de huiskamers te vinden is.

De BBC zal verschillende grote schermen met een doorsnede van 15 meter door het hele land plaatsen waarop mensen de “Super Hi-Vision” beelden kunnen bekijken. Volgens Roger Mosey, de manager voor de opnamen van de Olympische Spelen, is een uitzending in Ultra HD zo realistisch en scherp dat het lijkt alsof je een toeschouwer op de tribune bent. Mosey geeft zelfs aan dat Ultra HD een betere toekomstverwachting heeft dan 3D aangezien je hiermee echt het gevoel hebt in het stadion te zijn.

Naast de finale van de 100 meter zou de BBC ook overwegen de openingsceremonie met beide technieken te filmen. In de column die we gisteren publiceerden werd al gesproken over de Quad HD techniek, welke een beeld moet geven dat vier maal zo scherp is dan HD. Deze techniek zien we waarschijnlijk binnen 4 tot 5 jaar in de huiskamer verschijnen.

Bron: Whathifi

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.