Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Panasonic belooft bril-vrij 3D binnen vijf jaar

Geschreven door
Geplaatst op7 juli 2011, 11:58 Categorie3D lcd

Hetgeen waar iedereen, zowel mensen met een 3D TV en mensen zonder een 3D TV, op wacht is 3D zonder bril. De bril is het grote nadeel, zowel in de passieve 3D techniek als de actieve 3D techniek. Merken als Toshiba en Philips hebben voor volgend jaar al 3D TV’s zonder bril aangekondigd, maar Panasonic zegt dat het nog minimaal vijf jaar duurt voordat ze een autostereoscopische 3D TV op de markt brengt.

Volgens Panasonic is de techniek nog niet zover en wordt de 2D ervaring altijd aangetast door de techniek. De vraag is of dat de autostereoscopische 3D techniek dit jaar of volgend jaar al voldoende ontwikkeld is om een optimale 3D ervaring te bieden. Vaak is de resolutie van dergelijke displays nog laag en is de 3D ervaring alleen te beleven vanuit zogenaamde ‘sweet spots’. Het is beter om deze techniek eerst te optimaliseren en zo een optimaal 3D display op de markt te brengen. Wanneer 3D zonder bril niet slaagt door kinderziektes en het pushen naar de markt dan lijkt de kans voor 3D in het algemeen verkeken.

Bron: 3DRadar

 • Delen:

Reacties

 1. B.Kinds
  08 juli, 2011 om 10:54

  Begrijp nog steeds niet wat het probleem van een 3D bril is je kijkt toch alleen maar naar een film en voor de rest gewoon naar de TV in 2D.

  • Leo Dekker
   08 juli, 2011 om 15:44

   Helemaal mee eens, veel mensen dragen al een bril en de niet brildragers zetten bij fel zonlicht toch ook een zonnebril op?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.