Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Onderzoek: 3D functie TV wordt amper gebruikt

Geschreven door
Geplaatst op6 juli 2011, 16:49 Categorie3D lcd

Door alle drukte op onze website zouden we zeggen dat er aardig wat mensen zijn die een 3D TV hebben, maar volgens de Consumentenbond wordt de 3D functie van 3D TV’s amper gebruikt. Uit een enquete onder 1.085 mensen bleek namelijk dat maar 38 mensen denken – je zou zeggend dat je dit weet als je een TV koopt – een 3D TV te hebben.

Alsof dit nog niet opvallend genoeg is zeggen 21 van deze 38 mensen de 3D functie van hun 3D TV nooit te gebruiken. Opvallend is ook dat 125 respondenten niet weten of hun televisie geschikt is voor 3D. Ligt dit aan de ondervraagden die de Consumentenbond kiest of is het echt zo slecht gesteld met de 3D acceptatie en het 3D gebruik in Nederland. Nu bijna alle topmodellen van de grotere merken van 3D functionaliteit voorzien zijn moeten deze getallen snel omhoog gaan. We zijn benieuwd naar hetzelfde onderzoek rond deze tijd volgend jaar. Uit het onderzoek blijkt overigens ook dat internet op TV net zo min gebruikt wordt. Teletekst en de ingebouwde CAM module voor digitale TV zijn wel weer functies waar mensen blijkbaar waarde aan hechten.

 • Delen:

Gerelateerde berichten

Reacties

 1. johan vermeij
  15 augustus, 2016 om 18:00

  Beste Freddie,
  ik heb een philips PFL7606. Ik zou daar graag tijdens een expositie mijn stereofoto’s op laten zien.Kun jij mij helpen?
  Graag spoedig reactie
  Johan Vermeij
  postmaster@johanvermeij.nl

 2. FREDDIE VAN MAAREN
  27 november, 2015 om 15:26

  Ik demonstreer vaak mijn stereofoto’s ,die ik heb bewerkt met stereofotomaker, op flatscreen tv in winkels. Ik kijk regelmatig 3D films op mijn tv en nodig mensen bij mij thuis uit. Er is veel bwondering dat het allemaal kan. Echter verkopers hebben geen materiaal om het te laten zien en zijn zelf niet geinteresseerd om dat de klant op te attenderen. Jammer. het is een prachtige ervaring.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.