Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

LG: 4 van de 5 mensen prefereert passieve (Cinema) 3D techniek

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2011, 12:55 Categorie3D lcd

LG kan blijkbaar niet vaak genoeg zeggen dat haar passieve Cinema 3D techniek beter is dan de actieve 3D techniek van onder andere Samung, Sony en Panasonic. De fabrikant heeft nu een onderzoek laten uitvoeren om het bewijs aan te voeren. Volgens dit onderzoek zouden 4 van de 5 mensen de passieve 3D techniek de voorkeur geven.

We gaan niet weer diep in de verschillen tussen de passieve en actieve 3D techniek duiden – daar is dit artikel voor – maar in het kort kom het erop neer dat actief 3D kwalitatief hoogwaardiger is en passief 3D comfortabeler is en gebruik maakt van goedkope 3D brillen. De studie is uitgevoerd zonder testpersonen te vertellen welke TV van LG was en 80 procent kwam toch uit op deze, 47 inch LW5600, Cinema 3D TV. De andere twee TV’s die gebruikt zijn tijdens het onderzoek zijn de Samsung UE46D6420 en de Sony KDL-46EX723. Nou zijn dit niet de topmodellen van beide merken dus hier kraakt het onderzoek al wat.

De ondervraagden prefereerden de Cinema 3D technologie in verschillende categorieën zoals overall 3D ervaring, 3D beeldkwaliteit en 3D effect. Wat wel weer begrijpelijk is, is dat 78 procent van de mensen de voorkeur geeft aan de lichte, passieve 3D brillen van LG.

Video: LG’s 3D onderzoek

 

Editor’s note

Natuurlijk zijn er, zoals al vaker gezegd, voor-en nadelen van beide technieken en ieder zijn mening en smaak. Maar toch moet ik zeggen dat diegenen die ook maar een beetje verstand hebben van beeldkwaliteit of vaak films kijken met een goed home cinema systeem het verschil zouden moeten zien. We hebben afgelopen week weer een LG Cinema 3D TV mogen aanschouwen en de beeldlijnen/pixels irriteren vanaf de eerste seconde. Wellicht zit je er dan te dicht op kun je zeggen, maar ook vanaf 2 tot 2,5 meter zie ik het verschil. Als je het niet ziet (of niet erg vindt); ga vooral voor passief 3D. Ik neem de actieve 3D bril in ieder geval op te koop toe.

Bron: Bigpicturesound


vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.