Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

‘Hollywood maakt slechte 3D films’

Geschreven door
Geplaatst op9 juli 2011, 12:54 Categorie3D Blu-ray

We hebben het al eerder gehad over het nadelige effect dat 3D conversie heeft op de acceptatie van 3D en nu ziet ook Panasonic dat het zo niet verder kan. Veel filmstudio’s in Hollywood zetten hun geld op het converteren van 2D films naar 3D om zo snel 3D films naar de bioscoop te brengen en meer geld te kunnen vragen voor een kaartje.

De kwaliteit van 3D films is hierdoor ronduit slecht en zorgt ervoor dat het imago van 3D hard achteruit gaat. Tijdens de Intellect Consumer Electronics 2011 show liet Panasonic weten dat het allemaal aankomt op de kwaliteit van een 3D film. Hollywood heeft volgens de fabrikant 3D schade toegebracht door zoveel slecht geconverteerde films uit te brengen na het succes van Avatar. Volgens Panasonic is een nieuwe Avatar datgene wat nu nodig is. Wanneer de hoge kwaliteit content achterblijft zullen minder mensen overtuigd raken om een 3D TV aan te schaffen en zal de industrie instorten.

We kunnen het hier niet meer dan mee eens zijn. Wie Clash of the Titans gezien heeft zal het dan ook zeker beamen. Kom op Hollywood, breng eens wat kwalitatief hoogwaardige 3D films!

Bron: 3DRadar

 • Delen:

Reacties

 1. willems
  11 juli, 2011 om 15:20

  bovendien hoe kan iedereen van perfect spreken,als er bijna in elk forum over fosfor trail gesprokken word,ook de mijne had hier heel erg last van en is terug voor reparatie,nu zou ik gewoon uit service d eopvolger krijgen heel netjes en fijn,maar ook die heeft er last van.
  ik vind dit ongeloofelijk en absuurt.
  je brengt een vt20 uit die verbeterd zou zijn,die koop je vervolgens voor 14 a 1500 euro of duurder,nog geen jaar later komt er een opvolger uit,alles is perfect ja op dat ene na wat heel erg vervelend is.

 2. willems
  11 juli, 2011 om 12:56

  dan vind ik het een super oplichtings praktijk
  om het 3d te noeme
  wat een flauwekul
  wat is het dan waneer mense zegge het komt echt op je af zoals avatar
  enz in d ebios alleen?mogen ze wel erg duidelijk er bij zeggen dat het alleen om diepte gaat,maar goed dat verkoopt natuurijk niet

 3. willems
  11 juli, 2011 om 10:55

  kan iemand mij vertellen wat 3d efect nou echt is,aangezien ik ene van de best e3d tvs heb nu
  en ik alleen diepte opmerk die idd vaak slecht gedasan is,maar heb echter nog nooit echt het gevoel dat er iets UIT het beeld komt wat duidelijk dicht op je neus komt of zo,erg jammer dat is geen 3d te noemen maar gewoon diepte in het beeld.

  • Martijn
   11 juli, 2011 om 11:03

   3D is diepte en dat is het effect wat je krijgt, zowel bij goede als slechte content. Content zal amper uit je TV springen. 3D wordt dan ook vaak omschreven als een kijkdoos. Slechte 3D content heeft overdreven effecten, ziet er nep uit, is te druk voor de ogen en vooral; is niet gemaakt met 3D in gedachten. Dit zie je terug in het verhaal en de toepassing van 3D.

 4. Sander
  11 juli, 2011 om 2:53

  Laten ze in plaats van converteren eindelijk eens oude 3D films, zoals de topper “House of wax” (1953) op 3D Blu-ray uitbrengen.
  Net zo gemakkelijk als een 2D film door de computer jassen, maar ziet er dan wél goed uit! Ze liggen ongebruikt in de archieven, en dan maar klagen ‘er is zo weinig 3D materiaal’

 5. canton75
  10 juli, 2011 om 14:25

  ik vons resident evil wel mooie 3D hebben de beste van het afgelopen tijd

 6. Erwin
  09 juli, 2011 om 13:21

  Dan ben ik erg benieuwd hoe de Star Wars films eruit gaan zien.

  • Martijn
   09 juli, 2011 om 13:25

   Laten we voorop stellen dat een 3D conversie ook goed gedaan kan worden. Kijk bijvoorbeeld naar Alice in Wonderland. Maar, dan moet men er de tijd voor nemen en er geld insteken. Dat gebeurt bij veel films niet. Overigens blijft het zichtbaar wanneer het geconverteerd is.

   • Earl
    09 juli, 2011 om 16:12

    Is er ook ergens een lijst met films… die NIET geconverteerd zijn. Ik ben wel benieuwd naar de verschillen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.