Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Zet je 2D smartphone of monitor om in 3D met een stukje plastic

Geschreven door
Geplaatst op30 juni 2011, 14:06 Categorie3D Accessoires

Gezien het feit dat je in de meeste gevallen nog steeds een 3D bril nodig hebt om 3D te kijken en het feit dat bril-vrije gadgets aan de dure kant zijn worden bedrijven steeds inventiever om een andere oplossing bieden voor 3D zonder bril. Pic3D is zo’n oplossing; een stukje plastic dat je op je scherm plakt zorgt ervoor dat je geen bril meer nodig hebt.

Het Pic3D product bestaat uit een laag plastic en een applicatie die zowel op Windows als iOS kan draaien. Wanneer je een video hebt in het Side-by-Side 3D formaat kun je deze afspelen met behulp van de applicatie en de plastic filmlaag zorgt er dan voor dat de video in autostereoscopisch 3D wordt weergegeven. Ook kun je eenvoudig de URL van een Side-by-Side YouTube video invoeren. De plastic filmlaag komt beschikbaar voor schermformaten van 12.1 inch, 15.6 inch, 21.5 inch en 23 inch. Daarnaast komen er ook filmlagen voor de iPad 2, iPhone en iPod Touch. Op deze manier kun je van je computer monitor, tablet of smartphone een 3D display maken. Bekijk na de break een video van Pic3D.

Begin augustus moet Pic3D op de markt verschijnen. Prijzen starten bij 25 dollar voor de filmlaag voor de iPhone en gaan tot 186 dollar voor een 23 inch filmlaag.

Bron: Crunchgear

  • Delen:

Reacties

  1. Okke
    30 juni, 2011 om 14:36

    Hier is een link waar word uitgelegd hoe je zelf parallax barrier films kan maken voor ongeveer 5 euro.

    http://www.mtbs3d.com/phpBB/viewtopic.php?p=55961#p55961

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.