Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Samsung en RealD kondigen overeenkomst aan voor nieuwe LCD 3D displays

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2011, 20:43 Categorie3D lcd

Voordat we je het nieuws brengen waarschuwen we even dat het er niet makkelijker op zal worden. We hebben inmiddels de passieve 3D techniek (goedkope, lichte brillen), de actieve 3D techniek (duurdere en zwaardere brillen) en de autostereoscopische 3D techniek (zonder bril). Daar komt nu de nieuwe techniek die Samsung en RealD ontwikkeld hebben bij; actieve 3D techniek met passieve (goedkope) brillen.

Tijdens De CES 2011 lieten Samsung en RealD al weten te werken aan een nieuwe 3D techniek en vandaag zijn de twee bedrijven een licentiedeal overeengekomen voor de displays, welke een Full HD resolutie voor elk oog zouden moeten leveren door de active shutter 3D techniek direct in het LCD paneel te integreren. LG en Vizio gebruiken momenteel de FPR technologie waarmee de resolutie gehalveerd wordt, wat overigens volgens LG door middel van een update verholpen gaat worden.

De nieuwe displays moeten compatibel gaan zijn met de RealD brillen die je ook in veel bioscopen krijgt en de eerste displays worden begin 2012 verwacht in de vorm van 23 en 27 inch PC monitoren. Later worden er ook 55 inch TV’s met deze techniek uitgerust. Qua prijs en toepasbaarheid op andere schermformaten is nog niks bekend.

Bron: Engadget

  • Delen:

Reacties

  1. Bluevoice
    16 mei, 2011 om 21:02

    Ik heb gisteren de LG 55LW650 in de winkel uitgetest met de Real 3D bril die ik in de bioscoop gekregen had. De bril werkte prima samen met de LG tv en de 3D ervaring was zeer indrukwekkend, deed het niet onder de 3D ervaring in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.