Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Geen 3D Ready certificaat voor 3D TV’s

Geschreven door
Geplaatst op19 mei 2011, 14:41 Categorie3D lcd

Je weet het vast nog wel; in het begin van de HDTV hype werden TV’s beplakt met stickers die het certificaat HD-Ready droegen. Dit hield in dat de TV HD signalen kon verwerken, niet dat de TV Full HD was. De vraag is de laatste tijd ontstaan of er voor 3D ook een dergelijk certificaat moet komen. Digital Europa, de organisatie achter het HD-Ready certificaat, heft nu besloten geen speciaal label te maken voor 3D TV’s.

Volgens Digital Europe is er geen 3D-Ready certificaat nodig aangezien consumenten al weten wat 3D inhoudt. Toen High Definition net opkwam wist volgens Digital Europe maar 45 procent van de consumenten wat het exact inhield. Bij 3D ligt dit percentage op meer dan 90 procent. Overigens werd het het voor de consument niet duidelijker met al die verschillende HD(-Ready) stickers.

Fabrikanten konden zelf kiezen welk label ze op hun product plakten, afhankelijk van de specificaties, welke ook nog eens op meerdere manieren te interpreteren vielen. Kortom, een 3D TV is gewoon een 3D TV. Simpel, toch?Bron: Techradar

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.