Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Review: Samsung UE46D7000 3D LED TV

Geschreven door
Geplaatst op1 april 2011, 20:50 Categorie3D lcd reviews

De Samsung UE46D7000 is een voorbeeld voor menig TV vandaag de dag, zeker qua design. Er is bijna niets te vinden op of aan deze TV dat niet het laatste nieuwigheidje op technologisch gebied is en de TV legt de lat dan ook erg hoog. Het design is indrukwekkend dankzij een zeer dun en transparant frame. We zijn benieuwd of dit qua beeldkwaliteit ook het geval is.

Tussen de D7000 en de D8000 series zitten weinig belangrijke verschillen behalve het design. Beiden ondersteunen 3D weergave en zijn voorzien van Samsung’s nieuwe Smart TV internet platform.

Samsung D7000 features

Om met het scherm te beginnen valt het op dat er nagenoeg geen rand rondom het beeld zit. Dit komt vooral voordelig uit wanneer je naar 3D kijkt aangezien een dikke rand vaak het 3D effect reduceert en je als het ware sneller uit de film haalt. De achterzijde is iets minder slank dan de voorgaande series, maar we zien liever een slank frame dan een zeer slanke achterkant.

De iets diepere achterkant maakt het ook mogelijk wat meer kabels aan te sluiten zonder adapters te gebruiken. Je kunt er in ieder geval heel wat kwijt. Zo heeft de TV vier HDMI aansluitingen en drie USB poorten. Wifi is ingebouwd dus je hoeft je geen zorgen te maken over een extra aan te schaffen USB dongel. De enige aansluitingen waar je nog steeds een (bijgesloten) adapter voor nodig hebt zijn de SCART en component opties.

Het aantal features van de UE46D7000 is overweldigend. Het contrast ratio is blijkbaar zo groot dat het niet meer te meten valt en de 800Hz techniek moet zorgen voor nagenoeg perfect bewegende beelden, zeker in 3D, zonder jitter, blur of artifacts. Zoals altijd bij dit soort technische snufjes moet je er zorgvuldig mee omgaan, maar Samsung maakt dat ook mogelijk met een aantal presets en ook geavanceerde instelmogelijkheden.

De TV ziet ook vol met ECO features waarmee je zo groen mogelijk TV kunt kijken. Als het milieu je dicht aan het hart gaat zijn het mooie opties, maar wanneer je de beeldkwaliteit boven alles stelt dan zul je ze ook snel links laten liggen. Ook zitten er wat energiebesparende technieken ingebouwd, zoals een nieuwe vorm van LED verlichting. De LED strips zijn nu aan de zijkanten van het scherm geplaatst in plaats van aan de boven- en onderkant. Dit scheelt weer een aantal LED’s en dus energieverbruik.

Gebruikers die de TV helemaal naar eigen wens willen instellen kunnen ook met de D7000 hun gang gaan. Zo beschikt de TV over geavanceerde instellingen wat betreft de ruis filters, wit balans, kleur management, schaduw detail en gamma. Ook kun je een dynamisch contrast aan/uitzetten of aanpassen, maar wij zouden adviseren dit uit te zetten, of in ieder geval zo laag mogelijk te zetten. Wanneer je deze optie te fanatiek gebruikt wordt de helderheid te hoog en kijken minder comfortabel. Toch moeten we zeggen dat het aantal geavanceerde opties die je hebt het beeld ook stukken slechter kan maken. De Edge enhancement tool, bijvoorbeeld, laat beelden geforceerd overkomen en de Motion Plus techniek zorgt voor artifacts wanneer deze te fanatiek gebruikt wordt. Je kunt je dus afvragen of opties als deze meegeleverd moeten worden, maar Samsung wil dat iedereen de TV naar eigen smaak kan afstellen.

Het andere belangrijke menu, en wellicht voor velen nog veel belangrijker, is het Smart Hub menu. Dit menu dient als internet en multimedia portal en maakt deel uit van Samsung Smart TV filosofie. Je kunt vanuit hier nagenoeg alles met je TV doen, zowel in je eigen thuisnetwerk, als online en via aangesloten apparatuur. Je vindt hier ook een internet browser waarmee je zonder problemen het web op kan.

Momenteel zijn er voor de Smart Hub 40 applicaties beschikbaar, allemaal gratis. Hopelijk, en volgens Samsung ook, verschijnen er binnenkort veel meer. Onder deze applicaties vinden we YouTube, Twitter, Skype en Picasa.

Voor een verdere uitleg over Samsung’s Smart TV verwijzen we je naar het onderstaande artikel;

Eerste indrukken Samsung’s Smart TV

Kort gezegd is 2011 het jaar van de Smart TV’s en Samsung maakt een zeer goede start met een volledig, vloeiend werkend en multifunctioneel (internet) platform.

Samsung D7000 beeldkwaliteit

De beelden die de D7000 weergeeft zijn zeker rijk en dynamisch. De helderheid van de LED’s en de verzadiging van de kleuren worden maximaal gebruikt voor een overweldigende impact. Voor een echt overtuigend plaatje zijn de zwart waarden zeer belangrijk en dat is ook net het punt waarop deze TV er bovenuit sprint. De zwart waarden zijn stukken beter dan op menig andere LCD/LED TV en Samsung laat zien dat LED redelijk in de buurt kan komen van plasma. Nog indrukwekkender is het feit dat de zwart waarden hetzelfde blijven over het gehele scherm. Er zijn wat helderdere punten in de hoeken, maar deze doemen bijna niet op en zijn zo gedimd dat we er eigenlijk niet over mogen spreken.

Na een goede kalibratie, vooral door veel testen en kijken, heeft de TV ook een rijk en dynamisch kleurenveld. De overgangen tussen kleuren is zeer geraffineerd en vooral huidtinten komen erg realistisch over, beter dan op welke LCD TV tot nu toe.

HD materiaal wordt tot in elk detail weergegeven, zonder enige vorm van extra features ingeschakeld. We raden je dan ook aan deze zo min mogelijk te gebruiken aangezien ze het beeld alleen maar met ruis vullen. De puurheid van het HD beeld sprint bijna uit je TV. Maar ook het upscalen van SD beelden gaat de D7000 zeer goed af. Bronnen van slechte kwaliteit zitten ineens vol detail en scherpte, ook hier zonder vormen van overbodige ruis reductie.

De indrukken van het beeld die we hierboven noemen gelden ook voor de 3D weergave. We moeten zeggen dat 3D comfortabeler was op dit model dan op elk ander 2010 model van Samsung. Misschien zelfs nog wel beter dan op elke andere 3D LCD TV die we tot nu toe gezien hebben. De vermindering van helderheid en kleurintensiteit is stukken minder dan bij bijvoorbeeld Sony’s 3D LCD TV’s of Panasonic’s 3D plasma TV’s.Deze verbeterde helderheid en een betere kleurweergave geven een groter gevoel van diepte, ruimte en detail aan Full HD 3D bronnen.

Toch zijn de beelden van de D7000 niet perfect (wanneer wel zou je zeggen?). Om te beginnen zijn de kijkhoeken zeer mager. Wanneer je in hoek van meer dan 30 graden kijkt dan vermindert het contrast en de kleurverzadiging zo erg dat het beeld niet meer voldoet aan de eisen van menig film fan. Daarnaast hebben de 3D beelden nog steeds last van crosstalk. Wel moeten we zeggen dat dit al stukken minder is dan bij de 2010 modellen. De plasma modellen hebben op dit punt nog steeds een stapje voor.

Samsung D7000 audio kwaliteit

De audio is altijd een hekel punt geweest van Samsung, maar de 46D7000 klinkt verrassend goed. Natuurlijk raden we altijd aan om voor een goede home cinema set te kiezen wanneer TV/film kijken belangrijk voor je is, maar je kunt er in ieder geval mee vooruit totdat de home cinema set thuisbezorgd wordt.

De audio is een stuk krachtiger en dynamischer dan voorheen, wat inhoudt dat de set redelijk standhoudt wanneer de actie in een film losbarst. De TV behoudt de helderheid, vooral in dialogen, wanneer er veel gevraagd wordt wat volume betreft. De bass komt goed naar voren, wat opmerkelijk is voor zo’n slanke TV.

Samsung D7000 gebruiksgemak

Wanneer je het menu van de UE46D7000 opstart merk je gelijk dat er een hoop veranderd is. Samsung heeft veel meer gebruik gemaakt van visuele materialen in plaats van tekst en elke feature wordt door een korte omschrijving begeleid waardoor je snel doorhebt wat er allemaal mogelijk is. Sommige omschrijvingen zijn wat kort, maar het is meer dan menig ander merk doet.

De Smart Hub portal is hét voorbeeld van een gebruiksvriendelijk thuisscherm. Alles is netjes vormgegeven, logisch onderverdeeld en snel toegankelijk. Dit is zeker een eerste blik op hoe toekomstige TV’s hun bronnen moeten gaan organiseren.

De menu’s met de extra instellingen zoals de Geavanceerde instellingen en de Beeld instellingen zijn niet perfect. Functies hadden hier beter gecombineerd kunnen worden om zo tot een overzichtelijk totaalscherm te komen. Je moet er soms even doorheen om te weten waar alles te vinden is. Wat we hierboven ook al aanhaalden is het feit dat er zoveel instellingen zijn dat je het beeld zowel beter als slechter kan maken. Probeer de instellingen uit, maar hou het vooral bij de algemene opties als je niet weet wat je doet.

De afstandsbediening is voor basis gebruik voldoende. Niks speciaal, maar werkt goed, snel en intuïtief. Als je op zoek bent naar iets met meer stijl en opties dan kun je kijken naar de optionele TwinView Touch Control (hierboven afgebeeld)van Samsung.

Samsung D7000 conclusie

De UE46D7000 grijpt gelijk je aandacht zodra je hem uit de doos haalt. Het design is opmerkelijk maar indrukwekkend, aansluitingen zijn er te over en de nieuw ontworpen menu’s, compleet met omschrijving, zijn een verademing om te gebruiken. De Smart Hub is een portal waarmee je toegang krijgt tot alle bronnen die je maar aan kunt sluiten en het is een template voor alle toekomstige TV’s. De mogelijkheden zijn enorm, het gebruiksgemak is hoog en vormgeving is indrukwekkend.

Er zijn meer features op deze TV te vinden dan je ooit zou kunnen bedenken, sommigen erg handig, anderen juist verwarrend of onnodig zodat ze de beeldkwaliteit zelf kunnen verminderen.

Aan de negatieve kant hebben we de kijkhoeken staan. Deze komen toch echt tekort en moeten volgend jaar toch op het prioriteitenlijstje van Samsung terecht komen. De achtergrondverlichting is ook niet overal even consistent, zeker voor het getrainde oog. Wat 3D betreft zien we nog steeds vormen van crosstalk.

Met zoveel high-end features zou je kunnen verwachten dat de UE46D7000 wat mist in beeldkwaliteit, maar niets is minder waar. de beeldkwaliteit is juist het punt waarmee de D7000 boven de concurrentie uitspringt, dankzij het indrukwekkende contrast, rijke kleuren en diepe zwart waarden, zelf wanneer je in 3D kijkt. We kunnen zeggen dat de D7000 serie (en D8000 serie) voor de LCD/LED markt is wat de GT30 serie (en VT30 serie) is voor de plasma markt.

Samsung D7000 kopen

Bekijk meteen op onze 3D TV kopen overzicht pagina waar je de D7000 3D TV serie kunt kopen.
vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

 • Delen:

Reacties

 1. jordy
  23 maart, 2016 om 8:04

  Kan deze TV ook spelen in de USA? Wij zouden binnenkort verhuizen..

 2. jordy
  15 september, 2015 om 19:26

  Kan ik via bluetooth toevallig ook een box aansluiten
  Alvastt bedankt

 3. S.W. van den Hoven
  18 maart, 2015 om 16:08

  Ik heb onlangs een Samsung UE40H6200 – 3D LED-televisie Smart TV gekocht en probeerde via de HDMI kabel onze computer aan te sluiten om zo de TV als scherm te laten functioneren. De kabel maakt goed contact tussen TV en computer echter blijft de Samsung aangeven dat hij een signaal mist terwijl de computer wel aanstaat. Wie heeft voor mij de oplossing voor dit probleem?

 4. Aart Box Aalsmeer
  14 oktober, 2013 om 17:18

  Martijn sinds kort ben ik in bezit van de
  SAMSUNG UE40F7000
  Aalsmeer heeft nu glasvezel ben daarop aangesloten via Caiway met Q.Media DVD Player.
  Ik ben gehoor toestel dragend en heb een TV link van het merk Phonak waar ook mijn 2 toestellen van zijn.Deze TV link is aangesloten met een adio kabel op de Q.Media.Ook heb ik een Streamer van Phonak kan via Bluetooth het geluid dat van de TV komt ontvangen op mijn 2 toestellen Nu wil ik het geluid van Youtub onvangen maar dat geluid komt niet via de
  Q.Media maar via mijn versterker dus niet op mij TV link en dat is jammer.Want via Bluetooth heb ik een berijk van zo’n 30 meter door mij gehele flat.Ik zou ook graag de muziek van Youtub ook willen ontvangen via mijn TV link.Misschien heb jij daar een oplossing voor bij voorbaat dank.

  • Martijn Chel
   14 oktober, 2013 om 18:50

   Waar bekijk je YouTube op? Op de tv?
   Dan zou je vanuit daar de YouTube audio ook moeten krijgen.

 5. Kees
  05 september, 2013 om 17:15

  Beste lezer,

  Op welke wijze kan ik een een sonos play 3 aansluiten op een Samsung LED tv UE46f7000SL zodat ik ook geluid van mijn tv via de play 3 kan horen? Gr. Kees

  • Martijn Chel
   11 september, 2013 om 0:03

   Zo te zien zit er geen audio-ingang op dus dan wordt het lastig.

 6. Rudi
  26 september, 2012 om 21:30

  Hallo ik heb net een Samsung tv gekocht een 7000 serie maar mijn bosehomecinema gaat er niet op.weet iemand waarom?
  Dank bij voorbaat

  • Martijn Chel
   26 september, 2012 om 22:01

   Wat gaat niet? Leg even wat beter uit wat je nodig hebt of niet lukt.

 7. Michel
  22 maart, 2012 om 9:36

  Beste reviewers en mee-lezers.
  Gisteren 21-03-2012 is op mijn 46D7000 een upgrade gekomen. Waarschijnlijk is dat bij meer gebruikers gebeurd. Is er iemand (Martijn?) die weet wat er met deze upgrade aan de TV is veranderd?
  Ik zou dat heel graag vernemen!
  Met vriendelijke groet,
  Michel.

  • Martijn
   22 maart, 2012 om 9:53

   Ik weet het zo niet maar zal eens kijken of ik het ergens terug kan vinden.

   • John
    23 maart, 2012 om 16:04

    Ik heb die update ook gehad maar nu doet mijn TV het niet meer…….
    Samsung gebeld en die hebben monteur ingeschakeld die nu

 8. hans rozema
  13 januari, 2012 om 12:53

  Hallo Martijn,

  Ik heb pas een 40D7000 gekocht in Spanje waar ik woon met een
  HW-D450 Soundbar en een Bluray BD-D5500 allen van Samsung.

  Ik heb van mijn vorige tv Avant 32 van Bang & Olufsun die na 12jaar het beeldbuis kapot ging daarvan heb ik
  nu nog wel 4 aktive penta boxen aan overgehouden
  deze zou ik graag ook weer aan mijn tv willen aansluiten
  zie jij daar mogelijk heden in of is dat gewoon niet mogelijk.
  Ik mis wel het geluid van de penta’s

  met vriendelijke groet
  Hans Rozema.

  • Martijn
   13 januari, 2012 om 13:33

   Hoe worden de speakers aangesloten? De Samsung beschikt over een digitale en analoge audio-uitgang.

 9. MvH
  16 december, 2011 om 11:10

  Is eerder door Chris aangekaart, echter nog GEEN reactie.

  Beste Martijn.
  Ik wil graag op mijn 46D7000, uitzending gemist kijken.
  Dat kan dus niet. Hij vraagt om silverlight te installeren, het downloaden lukt, maar het installeren kan niet.
  Weet jij een oplossing?

  • Martijn
   16 december, 2011 om 11:23

   Ik durf het zo niet te zeggen maar ik heb Samsung om een reactie gevraagd.

   • MvH
    16 december, 2011 om 11:28

    Dank je.
    Ik ben benieuwd.
    Groet,
    Michel.

  • Martijn
   16 december, 2011 om 12:06

   Volgens Samsung is het inderdaad niet mogelijk. Ze zijn bezig met een update maar verwachten deze niet op korte termijn.

 10. Bill
  12 december, 2011 om 13:27

  ik wil een sonos speaker aansluiten op mijn D7000.
  ik zie echter nergens een audio uitgang waar ik bv de tulp van kan gebruiken.

  op de sonos zelf zit een jackplug audio ingang.

 11. Peter
  11 december, 2011 om 21:29

  Ik heb net een samsung 46d8000. Fantastisch beeld in HD kwaliteit. Nu wil ik graag videobestanden via mijn pc rechtstreeks bekijken op de tv. Ik weet alleen niet hoe dit met. Kan iemand mij dit in simpele taal uitleggen?

  • Luc
   12 december, 2011 om 16:48

   Bij mij was het even gelukt, alhoewel met haperingen en dus ook niet heel echt bruikbaar, via Windows Media Player op Vista. Sinds er een nieuwe PC bij is op Windows 7 lukt het mij evenmin nog om verbinding te leggen en heb ik het opgegeven. Muziek is gemakkelijkst via een USB-stick.

  • Ilker
   13 februari, 2012 om 1:20

   Je moet gewoon op de video rechtermuisklik doen en dan afspelen via je tv-Name. Je moet wel aangesloten zijn op dezelfde netwerk met je tv. Als het niet lukt moet je ff googlelen en dan zoeken naar een plug-in voor media player voor hEt afspelen op afstand.

  • G de Smieter
   22 februari, 2013 om 20:25

   Samsung Allshare gebruiken

 12. Michiel
  26 november, 2011 om 17:01

  Is er een audio out aansluiting op de d7000? Ik zou de tv graag willen aansluiten op mijn bose. Deze is nog van de eerste generatie dus kan hdmi nog niet aan.

  • Martijn
   26 november, 2011 om 17:46

   Bedoel je gewoon tulp? Of digitaal? Beide zijn aanwezig. Optisch digitaal uit en tulp uit.

   • Michiel
    26 november, 2011 om 18:04

    Beste Martijn, dank voor de snelle reactie. Ik denk gewoon tulp. Zou fijn zijn als ik de aansluiting kan maken en scheelt mE voorAlsnog de aanschaf van een digitalenhomE cinema

   • Michiel
    21 december, 2011 om 18:22

    Het is me gelukt op de televisie op de analoge BOSE installatie aan te sluiten. Inderdaad via de hoofdtelefoon aansluiting op de televisie. Wat er bij mij aldoor fout ging was dat ik eerst de kabel aansloot en daarna de instellingen op de televisie wilde veranderen. Pas toen ik eerst de instellingen op de televisie had aangepast en daarna de kabel had aangesloten werkte het perfect. Wij genieten nu weer van het BOSE thuisbioscoop effect: heerlijk. O ja, nog een tip: bespaar niet op de kabel. Ik heb een simpele kabel en een duurdere. Het verschil is te horen…..

  • bill
   23 januari, 2012 om 16:05

   mcihiel,

   moet je dan het geluid altijd via je bose sepakers laten lopen, of kan je dan nog kiezen om het via de led zelf te laten lopen zodra je de hoofdtelefoonuitgang gebruikt hiervoor?

 13. chris
  25 september, 2011 om 13:18

  Beste mensen,
  Is er iemand die in de browser van de ue46d7000
  coockies heeft ingesteld ik krijg het niet gevonden hoe het moet
  dit is vereist om bijv uitzending gemist te kunnen gebruiken.

  bvd chris

 14. Winood
  03 september, 2011 om 20:38

  Ik probeer wifi verbinding te maken tussen mijn D7000 en Wlan maar dit mislukt steeds.
  De TV ziet mijn modem en ik vul mijn WPA in maar toch legt deze geen verbinding.
  Ik heb ook mijn Samsung wireless link op aan staan!
  Waar kan dit aan liggen?

 15. Luc
  09 juli, 2011 om 19:22

  Beste, ik heb een Samsung UE46D7000 en alles werkt prima behalve als ik ga streamen via de PC komt het geluid enkel uit de TV zelf en niet via de muziekinstallatie. Ik kan ook geen gewone audio-uit vinden om te verbinden aan de versterker. TV-geluid via decoder en Blu-Ray zijn perfect op de versterker. Decoder en Blu-ray zijn dus ook rechtstreeks aan versterker verbonden.
  Weet er iemand hoe ik het TV-geluid aan de versterker moet aansluiten?

  • mike
   01 oktober, 2011 om 17:02

   volgens mij kan dat alleen via de optische geluidskabel

 16. Ruud Bos
  23 juni, 2011 om 11:17

  Ik ben benieuwd. Heb boven in m’n HT een 50 inch Panasonic plasma staan en ga nu voor de huiskamer voor UE 40D7000 mede ivm de hun 3D aktie.
  Waar ik overigens erg nieuwsgierig naar ben is hun nieuwe HT surroundset de HT D7200.
  Ik kan er maar niet achter komen hoe ze dat surround effect krijgen met 2 flessen UB)achtige speakers ( en een aktieve SUB) en geen center.
  Er wordt ook gesuggereerd, dat er een tuner in zit, terwijl als je naar de set kijkt zie ik alleen maar een slanke blu-ray speler.
  Ben benieuwd of jij er iets meer van weet, want ook winkels weten het niet precies.
  Mvg
  Ruud

 17. Piet
  20 juni, 2011 om 15:05

  Ik lees dat deze tv 4 HDMI inganeb heeft. Maar ik lees ook dat HDMI ingang 1 een DVI is. Is HDMI 1 een DVI of kan als DVI gebruit worden dus gecombineerd. En is de beeld kwaliteit op HDMI ingang 1 dan minder dan op de andere 3 ingangen?
  Bedankt alvast.

  • Martijn
   20 juni, 2011 om 15:14

   DVI geeft dezelfde kwaliteit als HDMI, alleen zonder audio.

   • Piet
    20 juni, 2011 om 15:36

    Oke dankje, maar is de ingang nu een HDMI of een DVI?
    Want ik wil een HDMI app op aan sluiten en wil weten an het kan of moet ik een andere ingang 2,3 of 4 gebruiken.

   • Martijn
    20 juni, 2011 om 15:39

    Mij staat HDMI bij, maar dat zou ik moeten checken. Ben nu onderweg dus dat is lastig. Probeer anders het forum even. Gr.

   • Piet
    22 juni, 2011 om 9:50

    Hi heb nog een vraag.
    Als ik film afspeeld met 5.1/DTS geluit op mijn Blu Ray/Media speler die aangeloten is via HDMI op mijn TV en de TV via optical audio out (S/PDIF) naar de 5.1/DTS reciever. Wordt het 5.1/DTS geluit van mijn Blu Ray/Media door ve TV naar de 5.1/DTS reciever doorgevoerd of gaat alleen 2ch audio door. Of moet ik het anders aansluiten optical audio out (S/PDIF)van Blu Ray/Media speler direct op 5.1/DTS reciever.
    Alvast bedankt

 18. Jeroen ’t Hooft
  06 april, 2011 om 11:32

  Goede review!
  Wel heb ik na het lezen een aantal vragen vooral over hoe de tv presteert tegenover de panasonic plasma tv’s van 2011 vooral de GT30 en VT30 modellen.
  – Bij het kijken in 3D is het verschil in helderheid groot? En zo ja, weegt dit op tegen de uitstekende zwart waarden van de Panasonic tv’s?
  -De zwartwaarden die deze tv kan produceren evenaren deze de zwartwaarden van de Panasonic tv’s?
  – Tot slot de dunne rand: draagt deze bij aan een wijder/breder/opener 3D effect als je deze vergelijkt met tv’s met een dikke rand?
  Ik hoop dat iemand deze vragen kan beantwoorden.
  Momenteel twijfel ik erg welke tv ik moet kiezen…

  • Martijn
   06 april, 2011 om 13:09

   Het verschil in helderheid weegt naar mijn mening niet op tegen de betere zwart waarden van Panasonic. Maar, het is ook weer afhankelijk van het feit of je plasma fan bent. Als je dit bent is de Panasonic al snel beter. De helderheid bij daglicht is bij de Samsung wel beduidend beter. De zwart waarden komen in de buurt van de Panasonic, maar het blijft een LCD/LED TV en dat zie je gewoon terug. Nogmaals, als je plasma gewend bent ga je het zien. De dunne rand helpt iets, maar als je in het donker (nagenoeg) kijkt maakt het geen verschil.
   Heb je eerder een plasma TV gehad en ben je een grote filmfan? Dan zou ik voor de Panasonic kiezen. Ben je meer een multimedia type, dat van allerlei bronnen kijkt en gewoon een goede kwaliteit wil op alle gebieden, dan zou ik voor de Samsung kiezen. Bovendien, het design van de Samsung is wel een stuk aantrekkelijker.

   • Glenn
    10 juni, 2011 om 22:44

    Beste Martijn,

    Bedankt voor de duidelijke berichtgeving. Maar er zijn bij mij nog twee dringende vragen. Ten eerste vroeg ik mij af of er daadwerkelijk bijna geen verschil is tussen de D8000 en D7000, en voornamelijk de beeldkwaliteit? Scheelt namelijk zo een 300 euro. En ten tweede, zijn de zwartwaarden voldoende? Ik heb namelijk al eerder een Samsung LED gehad en had die uiteindelijk teruggebracht doordat die veel last had van het ‘Clouding’ effect door de Edge-LED technologie. Bij voorbaat dank.

   • Martijn
    10 juni, 2011 om 22:48

    Beste Glenn,
    Er zit verder echt geen belangrijk verschil tussen de modellen wat betreft de beeldkwaliteit. Wat betreft de zwart waarden. Als je hier echt veel waarde aan hecht zou ik kiezen voor een plasma TV. Clouding blijf je altijd enigszins zien bij een Edge Lit LED TV.

   • Glenn
    10 juni, 2011 om 23:47

    Beste Martijn,
    Super bedankt voor de snelle reactie. Het punt is dat ik op het moment een Samsung plasma-bezitter ben (PS50C7700) en daar tot nu toe alleen maar problemen mee heb gehad en me zorgen maak over inbranden. En bij de zwartwaarden had ik waarschijnlijk iets te hoge verwachtingen. Maar de tv is alleen maar weggeweest voor reparatie en nu is het misschien mogelijk om een andere tv uit te kiezen via de winkel van aankoop. En nu zit ik te twijfelen tussen deze twee tv’s, en nu las ik ergens dat er bij de D8000 dus wel Local-Dimming zit. Niet dat ik meteen wil vallen voor dergelijke marketing-praat met zulke termen, maar als zulke dingen een degelijk verschil uit maken? En het feit dat de cross-talk is verbetert is ook goed nieuws, aangezien ik daar veel last van heb met 3D-Gamen.

   • Martijn
    11 juni, 2011 om 1:20

    Het is echt alleen het frame (design) wat anders is. Beide modellen hebben local (micro) dimming.
    Inbranden zou ik me geen zorgen over maken. De plasma TV’s van tegenwoordig hebben technieken ingebouwd gekregen om dt in 99% van de gevallen te voorkomen.
    Het kan zijn dat je een minder model getroffen hebt met je eerdere TV. We hebben zeer goede ervaringen met beide nieuwe modellen. Voor zwart waarden wijzen we toch naar Panasonic.

   • Glenn
    13 juni, 2011 om 2:04

    Beste Martijn,

    (Ik blijf je maar storen ;).) Ik hoor nu toch op verschillende websites (CNET), dat de D8000 toch het enige model is met ‘Micro-dimming’. En dat deze ‘technologie’ toch voor wat betere zwartwaardes kan zorgen.

   • Martijn
    13 juni, 2011 om 2:18

    Dat is gevaarlijk hè.. Amerikaanse modellen met Nederlandse vergelijken. Samsung NL heeft ons via een persbericht laten weten dat ook de D7000 dit heeft. Zo staat het ook op de NL website van Samsung.
    Maar, ik zal Samsung morgen even mailen voor de zekerheid.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.