Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Koreaanse onderzoekers onthullen eerste 4D TV!

Geschreven door
Geplaatst op1 april 2011, 16:11 Categorie3D lcd

We zijn natuurlijk elke dag druk bezig je het laatste 3D TV nieuws te brengen, maar in Korea zijn ze al een stuk verder. Onderzoekers hebben daar ’s wereld eerste 4D TV onthuld welke de zintuigen nog meer moet stimuleren tijdens het TV kijken. De 4D TV heeft een ingebouwd zintuiglijk paneel dat een soort damp de kamer in blaast om sfeer toe te voegen aan regenachtige momenten, een vibrerende motor heeft voor actie scenes, en een ventilator bevat om wind na te bootsen en geuren te verspreiden die passen bij de door jou gekozen content.

Volgens de onderzoekers zal de technologie in de nieuwe TV series van verschillende grote fabrikanten toegevoegd worden. Als 4D aanslaat zal de gehele filmbeleving weer op zijn kop staan en.. kunnen we allemaal weer nieuwe apparatuur aan gaan schaffen. We moeten nog maar even afwachten hoe het allemaal precies in zijn werk gaat en wat de voor-en nadelen zijn. Maar dat deze techniek er aan staat te komen is zeker.

Exacte release data en prijzen voor de eerste 4D TV’s zijn nog niet bekend, maar de onderzoekers voorspellen dat het nieuwe zintuiglijk paneel redelijk betaalbaar zal zijn om te implementeren en beloven ook een speciale Sense set-top-box voor oudere HDTV’s. Wij zijn benieuwd; zou jij een 4D TV kopen?

Bron: Eno Aprilo

 • Delen:

Reacties

 1. Robert
  02 april, 2011 om 0:47

  Bedoeld als 1 april grap, alleen…. geurtelevisie is echt in ontwikkeling: http://www.telegraph.co.uk/technology/news/8077455/Smell-O-Vision-TV-developed-by-Japanese-scientists.html

  • Martijn
   02 april, 2011 om 13:47

   Klopt. Er is ontwikkeling op het gebied van geur, maar helaas nog niet zo ver als hierboven beschreven 🙂

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.