3D TV oorlog? LG denkt van wel en voert de druk op

20 april 2011 1 Minuut 2 Reacties
LG-passief-3D

LG heeft vandaag aangekondigd dat het zijn, naar eigen zeggen, technologische voorsprong op zijn grootste rivalen wat betreft 3D gaat uitspelen met de lancering van de nieuwe Cinema 3D TV lijn die gebruik maakt van de passieve 3D techniek van de fabrikant. Er dreigt volgens LG een technologische oorlog waarin zal worden beslecht welke 3D technologie de standaard wordt, en LG is van plan die uit te vechten op de markt.

Het bedrijf wordt daarin gesterkt door de woorden van James Cameron. Die uitte recentelijk zijn voorkeur voor gepolariseerde brillen omdat die “3D sneller in elke huiskamer zullen brengen”. Onze mening? Deze hebben we al meerdere malen verkondigd, maar we zullen het nogmaals aangeven; Er komt geen 3D TV oorlog wat betreft de 3D techniek. Beide technieken hebben hun voor-en nadelen en voor beide technieken is een doelgroep te vinden. Zoals je in ons artikel over actief 3D vs. passief 3D kunt lezen kunnen beide technieken zeer goed naast elkaar bestaan, zonder dat er een hoeft te winnen. LG moet oppassen dat het haar hand niet overspeelt.

Over de voordelen van LG’s Cinema 3D technologie, zei Havis Kwon, directeur en CEO van LG Home Entertainment Company; “Momenteel woedt er onder de fabrikanten een strijd tussen enerzijds actieve 3D technologie, waar een dure active shutter bril voor nodig is, en anderzijds passieve 3D technologie met FPR-schermen. De klanten van LG zijn op zoek naar de meest comfortabele, gemakkelijke en sociale ervaring om thuis 3D TV te kijken. Bij de Cinema 3D TV van LG heb je niet de problemen die bij concurrerende toestellen ontstaan, want de technologie van LG werkt met een gepolariseerde film aangebracht op het scherm, in plaats van met een zware, dure bril die na gebruik voortdurend opgeladen moet worden. De Cinema 3D technologie van LG is niet alleen comfortabeler en gebruiksvriendelijker, het beeld is ook nog eens scherper en helderder, flikkert niet en geeft minder crosstalk.”

Wat is jouw mening? Gaat het een oorlog worden en aan welke kant sta jij dan?

Reacties (2)