Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

3D Blu-ray blijkt zeer stimulerend

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2011, 18:38 Categorie3D Blu-ray

Een recente Europese studie heeft aangetoond dat 3D Blu-ray films zeer stimulerend zijn voor ons brein. Een team neurologische onderzoekers heeft vastgesteld dat 3D Blu-ray een verbeterde emotionele entertainment ervaring geeft die kijkers meer aangrijpt dat standaard Blu-ray of DVD films.

Het Mindlab International team aan het Sussex Innovation Centre werkte afgelopen november drie dagen lang tests af in opdracht van de European Blu-ray Disc Association, en vroeg 24 mannen en vrouwen tussen 18 en 54 jaar oud om mee te werken. De testpersonen moesten iedereen 90 tot 180 seconden aan materiaal van alle drie de formats – 3D Blu-ray, Blu-ray en DVD – bekijken. Het materiaal was allemaal afkomstig van recente Hollywood films uit drie verschillende genres.

De emotionele status van de testpersonen werd gemeten aan de hand van elektroden op de vinger van de niet-dominante hand. Ook werd er tijdens het kijken een EEG scan gemaakt om de negatieve en positieve reacties in het brein van elkaar te onderscheiden. Het resultaat: 3D Blu-ray is het meest effectief, gevolgd door Blu-ray en dan DVD.

Wat kunnen we hier nu mee? Helemaal niks eigenlijk, maar de Blu-ray Disc Association heeft weer een extra argument om aan te voeren zodat consumenten 3D producten gaan kopen.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.