Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sharp lanceert AQUOS LE830 3D LED TV serie

Geschreven door
Geplaatst op1 maart 2011, 12:40 Categorie3D lcd

Sharp Electronics heeft haar tweede generatie 3D Quattron LED LCD TV’s gelanceerd. Deze LE830 serie is beschikbaar in een 40 inch, 46 inch, 52 inch en 60 inch formaat (respectievelijk 102, 117, 132 en 152 cm). De LE830E-serie beschikt over Sharp’s X-Gen LCD panelen met Quattron pixeltechnologie voor de weergave van natuurlijke en heldere beelden. De LE830E serie biedt daarnaast volgens Sharp een levensechte 3D ervaring, zeer scherpe beeldweergave en een laag energieverbruik. De AQUOS NET+ internet portal is beschikbaar voor tal van internetdiensten, waaronder Uitzending Gemist. Dankzij Wifi zijn er uitgebreide netwerktoepassingen mogelijk, zoals het streamen van video’s, foto’s en muziek.

De tweede generatie Quattron LED LCD TV’s zijn op een aantal punten verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers. In de eerste plaats is het ontwerp slanker en compacter. Zo is de LE830E serie 2,5 cm diep en ook de randen van de LCD TV meten slechts 2,5 cm. Het energieverbruik is verder verlaagd, wat bekroond is met energieklasse A.

De processor in de LE830E serie is aangepast, waardoor de user interface nog sneller werkt en de snelheid van de beeldverversing verder verbeterd is. Bovendien biedt de LE830E serie door middel van Wifi toegang tot het internet, streamen van video’s en diensten als YouTube, Uitzending Gemist en Videoland, waar direct online films bestelt en bekeken kunnen worden.

Elke AQUOS LED LCD TV met Quattron technologie is uitgerust met vier kleurenpixels in plaats van drie. Door de toevoeging van de vierde kleur subpixel (geel) is Sharp in staat om nog meer kleuren te reproduceren, een hogere lichtopbrengst te realiseren en crosstalk bij 3D beelden terug te brengen tot een minimum. Bovendien zorgt de Quattron technologie voor een hogere helderheid.

De AQUOS LE830E serie is verkrijgbaar vanaf april 2011 voor een adviesverkoopprijs van 1.499,00 euro voor de LC-46LE830E en 1.099,00 euro voor het 40 inch model. De 52 inch en 60 inch versies zijn later dit jaar beschikbaar.


vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

  • Delen:

Reacties

  1. Theo Hogenes
    24 november, 2015 om 16:38

    Mijn LC46LE830E heft het net begeven, hij staat helemaal op zwart, er is wel geluid. hij was net 4 jaar oud.
    vorig jaar had ik al last van een donkere vlek aan de onderkant (zeg maar op het derde kwart) dit ging na enige maanden vanzelf weg.
    2 maanden geleden een donkere vlek aan de bovenkant (ook derde kwart) ik heb toen wat geknepen in de rand om het scherm en toen ging het weg, een maand geleden weer boven een donkere vlek nu op het tweede kwart, weer wat in de rand geknepen toen verplaatste het naar de buitenkant (vierde kwart) en dat ging niet meer weg, zag toen ook dat de gehele onderkant toch wel iets donkerder was dan de bovenkant, tot afgelopen vrijdag toen was het helemaal over, aangezien de vele problemen gelijk een andere tv gekocht, vanzelfsprekend geen Sharp

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.