Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Samsung: “3D TV zonder bril binnen 10 jaar zal moeilijk worden”

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2011, 13:16 Categorie3D lcd

Samsung heeft haar uitspraak van vorige week aangepast door te zeggen dat pogingen om binnen de komende 10 jaar een bril-vrije 3D TV op de markt te zetten moeilijk zullen zijn. Toen Samsung vorige week haar 55 inch 3D TV zonder bril demonstreerde gaf het merk nog aan dat deze wellicht binnen 3 jaar op de markt zou kunnen verschijnen.

Het probleem met grote 3D TV’s die niet afhankelijk zijn van passieve of actieve 3D brillen is dat ze maar een gelimiteerd aantal ‘sweet spots’ – hoeken van waaruit het 3D effect zichtbaar is – hebben. Samsung zegt dat er minimaal 32 van deze ‘sweet spots’ nodig zijn voor een commerciële lancering. De gedemonstreerde 55 inch autostereoscopische 3D TV had maar negen van deze sweet spots. Volgens Samsung zal het maken van een prototype ongeveer 5 jaar duren. Om massa commercialisatie mogelijk te maken moeten dan de productie kosten nog omlaag en TV zenders moeten hun infrastructuur nog upgraden. Daarom is volgens Samsung lastig om binnen de komende 10 jaar dit te verwezenlijken.

We moeten dus nog even wachten of – in goede kwaliteit – naar autostereoscopische 3D beelden te kunnen kijken in de huiskamer. Voor nu moeten we het maar doen met 3D smartphones en 3D tablets.

Bron: Slashgear

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.