Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Panasonic, Hitachi en Mitsubishi werken samen aan 3D brillen standaard

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2011, 12:18 Categorie3D Accessoires

Panasonic en 3D brillen fabrikant XpanD zijn maandag een initiatief gestart om te komen tot een standaard voor 3D brillen. Merken als Hitachi, Mitsubishi, VierSonic, en Seiko Epson hebben zich hier inmiddels bij aangesloten en samen gaan de merken opzoek naar een standaard voor active shutter brillen voor TV’s, bioscopen, computers en projectoren. In de ideale wereld zou dit uiteindelijk resulteren in een 3D bril die de kijker overal mee naar toe zou kunnen nemen.

De nieuwe techniek wordt M-3DI genaamd en de bovengenoemde fabriekten gaan hier vanaf april mee aan de slag. Deze poging om een standaard te ontwikkelen conflicteert met de poging van de 3D Technologies Working Group, opgestart door de CEA. Maar vooralsnog heeft deze groep nog geen openlijke ondersteuning gekregen. De M-3DI techniek wordt ook nog niet ondersteunt door grote fabrikanten als LG, Samsung of Sony, maar de groei zit er in ieder geval in.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.