Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Het kan! 3D Manager maakt een 3D TV van jouw oude HDTV (video)

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2011, 19:27 Categorie3D lcd

Als je denkt over het wegdoen van je oude HDTV en het aanschaffen van een nieuwe 3D TV… denk dan nog eens na het lezen van dit artikel. We hebben altijd gedacht dat het onmogelijk was, maar met techniek blijkt niks onmogelijk te zijn. De 3D Manager van Just Add Power biedt een nieuwe oplossing en kan zo goed als elke HDTV met een HDMI aansluiting omvormen tot een 3D TV. Je moet er helaas wel wat geld voor over hebben.

De 3D Manager bestaat uit drie delen;

1. Discover Encoder, welke het 3D bronsignaal converteert naar een 1080p of 720 signaal dat compatibel is met zo goed als elke bestaande HDTV of projector. Via de RS-232 interface kan het programma verschillende functies als de frequentie 960Hz/120Hz, scaling, kleurverwerking, ruis reductie, etc. instellen.

2. Synch Nodes (2 stuks) met IR zenders (2 stuks), welke zorgen voor een gesynchroniseerd 3D signaal voor de 3D brillen.

3. 50/120Hz active shutter 3D brillen.

Tijdens de EHX beurs in de UK werd de 3D Manager getoond aan CEPro en hun eerste indruk was overweldigend. De techniek werd zowel op 60Hz als 120Hz en 240Hz getoond en volgens CEPro was 60Hz veel comfortabeler voor de ogen en viel er veel minder crosstalk waar te nemen dan bij traditionele 3D systemen.

Eigenlijk is de 3D Manager gemaakt om 3D content te distribueren naar meerdere displays via een LAN netwerk, maar ook voor één display is het mogelijk, zonder tussenkomt van een netwerk. Goed nieuws voor consumenten, slecht nieuws voor fabrikanten. Maar, zoals altijd zit er een addertje onder het gras en deze keer is het de prijs. De 3D Manager wordt alleen verkocht via ‘custom installation’ bedrijven en een echte retail prijs is er dus niet. Toch ligt de prijs voor een kit met een encoder, twee synch nodes met twee IR zenders, en vier 3D brillen op zo’n 5.000 dollar. Voor de gemiddelde consument waarschijnlijk teveel gezien de prijs van een 3D TV, maar voor grote bedrijven en consumenten met high-end HDTV of projector (en vaak ook meer dan een) is het een ideale oplossing om over te stappen naar 3D.

Meer info? Just Add Power / CEPro

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.