Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Denon onthult DBP-2012UD universele 3D Blu-ray speler

Geschreven door
Geplaatst op9 maart 2011, 15:08 Categorie3D Blu-ray

Denon heeft vandaag haar nieuwe middenklasse universele 3D Blu-ray speler, de DBP-2012UD, aangekondigd. De grote broer van Denon’s reeds geïntroduceerde DBP-1611UD heeft dezelfde structuur en elektrisch ontwerp als de high-end DBP-4010UD en DVD-A1UD en biedt dus ook uitstekende beeld- en geluidskwaliteit, plus maximale connectiviteit. De speler bevat een overvloed aan netwerk content inclusief muziek, foto en video streaming van DLNA gecertificeerde apparaten en toegang tot media via de USB poort.

De DBP-2012UD kan omgaan met nagenoeg elke disc die er te vinden is, inclusief Super Audio CD’s en DVD-Audio. De speler is voorzien van zowel een special coating op de oppervlakte van het disc mechanisme als een dubbellaags bovenplaat en gescheiden audio- en videoschakelingen om een hoge beeld- en geluidskwaliteit te bereiken. Bovendien is de DBP-2012UD uitgerust met een Anchor Bay Technologies VRS (Video Reference Series) high-bit video processor die Blu-ray discs in een hoge kwaliteit weergeeft en Standard Definition DVD’s upscaled naar HD resolutie. Het audio gedeelte van de DBP-2012UD is voorzien van 7.1 analoge uitgangen met decodering van Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. Voor stereo weergave heeft de speler een 2-kanaals analoge uitgang die is uitgerust met high-bit D/A omzetters (32bit/192kHz) om de geluidskwaliteit te verzekeren waar Denon om bekend staat.

De DBP-2012UD levert eenvoudige en directe toegang tot het internet en daarmee opent zich een wereld van nieuwe content en netwerk mogelijkheden. Hij biedt bijvoorbeeld YouTube streaming en is DLNA 1.5-gecertificeerd voor audio/video/foto streaming met andere DLNA gecertificeerde producten via het netwerk. De speler heeft meerdere weergave opties inclusief zowel Kodak Picture CD als DivX Plus HD, MP3 en WMA weergave (allen via zowel opneembare DVD/CD als extern geheugen).

Denon’s DBP-2012UD is vanaf medio maart verkrijgbaar in zwart of premium zilver en heeft een geadviseerde verkoopprijs van 849,00 euro.

Specificaties Denon DBP-2012UD 3D Blu-ray speler

 • universele speler (incl. SACD en DVD-Audio weergave)
 • Blu-ray 3D weergave
 • High-bit audio D/A converter (32 bit/ 192 kHz)
 • externe High-bit video processor met Video EQ
 • DLNA ondersteuning voor audio/video/foto streaming via netwerk
 • YouTube streaming*
 • Denon geluidskwaliteit schakeling met gescheiden 2-kanaals uitgang
 • HD audio decoder met uitgang via nieuwste HDMI en 7.1 uitgangen
 • snelle laad & reactietijden
 • nieuwe GUI (Graphical User Interface)
 • BD-Live met 1GB intern geheugen
 • 7.1 kanalen en gescheiden 2-kanaals analoge uitgang
 • RS-232C poort
 • verkrijgbaar in premium zilver en zwart
vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

 • Delen:

Reacties

 1. Ruud Bos
  30 maart, 2011 om 12:59

  Even een fantastische ervaring met 3D.
  Sinds gisteren de nieuwe Panasonic 3D blu-ray speler DSMP BD 310 met concversie van 2 naar 3D.
  Ik heb een 50 inch 3D Panasonic plasma scherm.
  Ongelooflijk het werkt..te bekijken met de Panasonic aktieve bril(len).
  Hoe kan dat zo goed en wat is dan de meer (aanschaf) waarde van 3D films?
  En dat voor een ongelooflijke prijs van nog geen 250,- !!
  Ruud Bos

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.