Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Wordt de Philips Cinema 21:9 TV ook als passieve 3D TV gelanceerd?

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2011, 23:51 Categorie3D lcd

De active shutter 21:9 3D TV van Philips kennen we al een tijdje, maar er gaan nu geruchten dat het merk bezig is met de ontwikkeling van een passieve 21:9 3D TV. Nadat LG tijdens de CES 2011 aankondigde haar focus wellicht te willen gaan verschuiven naar passieve 3D TV’s liet Philips al doorschemeren met beide technieken aan het werk te zijn.

Het voordeel van een passieve 3D TV ten opzichte van een actieve 3D TV is dat het crosstalk probleem geëlimineerd wordt, er geen flickering (knipperen van beeld) plaatsvindt en dat de 3D brillen goedkoper zijn. Nadeel is wel dat een Full HD 3D resolutie niet mogelijk is.

Volgens de Griekse website FullHD.gr zou de nieuwe 21:9 LCD TV gebruik maken van Edge Lit LED achtergrondverlichting, Wifi, DLNA, Net TV, Video on Demand, Skype en Media Connect. Wanneer de TV gelanceerd wordt blijkt nog niet bekend, maar Europa zou zeker tot het verspreidingsgebied behoren.


vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.