Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Panasonic VT30 3D TV met automatische ISF kalibratie

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2011, 13:58 Categorie3D Accessoires

De high-end Panasonic TV’s worden al een tijdje uitgerust met een speciale ISF kalibratie voor optimale beeldinstellingen. Het nadeel was dat je dit altijd handmatig moest doen. De nieuwe VT30 3D TV serie komt dit jaar met een automatische ISF kalibratie optie.

Als wij een review uitvoeren proberen we een TV ook altijd handmatig te kalibreren. Makkelijk is het niet, maar het resultaat is de moeite zeker waard. Panasonic heeft samen met SpectraCal een automatische kalibratie functie ontwikkeld om dit proces makkelijker te maken. In principe betekent dit dat je een PC aan kunt sluiten en de kalibratie unit voor de TV kunt plaatsen. Dan druk je op ‘start’ in de software en de volledige kalibratie start met test patronen op de TV en metingen van de kalibratie unit.

Met deze ISF kalibratie kun je zeer accurate kleuren op de Panasonic VT30 krijgen in maar 2 minuten. De automatische kalibratie oplossing is gericht op retailers, maar kan natuurlijk door iedereen gebruikt worden.

In de korte video hieronder zie je hoe deze kalibratie in de praktijk werkt. De TV aan de linker kant is de TV die gekalibreerd wordt. De TV aan de rechterkant doet puur verslag van de metingen van de PC software.

Video demonstratie automatische kalibratie VT30

De Panasonic VT30 is de eerste TV met een automatische kalibratie functie. Om de functie te gebruiken heb je wel een speciale SpectraCal box nodig die je aansluit op de ethernet poort van de VT30. Ook moet je de software en de kalibratie unit aanschaffen. In totaal ben je hiervoor zo’n 600 euro kwijt. Of dit opweegt tegen de moeite van het handmatig instellen blijft de vraag, maar een mooie functionaliteit voor de echte filmliefhebber die er geld voor over heeft is het wel.

Panasonic VT30 kopen

Bekijk op onze 3D TV kopen overzicht pagina waar je de Panasonic VT30 kunt kopen.


vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.