Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Marantz lanceert UD5005 & UD7006 universele 3D Blu-ray spelers

Geschreven door
Geplaatst op1 februari 2011, 19:11 Categorie3D Blu-ray

Marantz lanceert twee nieuwe universele 3D Blu-ray spelers met een groot aantal connectiviteit en afspeelmogelijkheden. Beide nieuwkomers ondersteunen de allernieuwste technologieën zoals 3D voor Blu-ray Discs, audio- en video netwerk streaming en DivX Plus HD.

Deze universele media spelers hebben volgens Marantz de audio superieuriteit en innovatie, gebruiksgemak en uitgebreide mogelijkheden in connectiviteit zoals we dat van het merk gewend zijn. Met de UD5005 en UD7006 wil Marantz zijn huidige positie binnen de Blu-ray markt als producent van referentie spelers voor de veeleisende audio fan verder uitbouwen. Zoals hun grote broers, de UD8004 en UD9004, kunnen beide nieuwe spelers ook SACD en DVD-Audio discs afspelen, aanvullend op het afspelen van CD, DVD en Blu-ray formaten.

Marantz heeft veel geïnvesteerd in audio- en videokwaliteit – met onder andere de toegepaste ELNA condensatoren in het analoge audio circuit en de in de UD7006 gebruikte Anchor Bay ABT2015 10-bit videoprocessor. Beide spelers zijn tevens uitgerust met de nieuwste technologieën als 3D en DLNA 1.5. De UD7006 voorziet verder in een interne decoder voor HD Audio formaten en een 7.1-kanaals analoge audio uitgang. Om ongewenste vibratie uit te sluiten is het solide chassis uitgebreid met een additionele metalen plaat aan de onderzijde. De UD5005 kan HD Audio formaten via de HDMI 1.4 uitgang uitsturen. Audio kan met de UD5005 ook analoog uitgestuurd worden via de analoge stereo uitgang. De integratie van DivX Plus HD certificering voegt nog meer mogelijkheden toe aan de UD5005 en UD7006, die tevens voorzien zijn van een ingebouwde H.264-codec voor MKV container- bestanden – met AAC-audio.

Via DivX Plus HD kun je genieten van hoogwaardige kwaliteit, direct vanaf de speler via bijna elke optische disc of via de USB-ingang. DivX Plus video kan tevens via het thuisnetwerk gestreamed worden dankzij de DLNA v1.5 certificering (Digital Living Network Alliance) vanaf zowel de UD5005 als de UD7006.

De UD5005 is nu verkrijgbaar in zwart en zilver/goud voor een adviesprijs van 529,00 euro.
De UD7006 is vanaf maart beschikbaar in het zwart en zilver/goud voor een adviesprijs van 999,00 euro.


vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

 • Delen:

Reacties

 1. Ethan
  01 februari, 2011 om 21:04

  De specs zien er goed uit. Wanneer word dit apparaat uitvoerig getest?

  • Martijn
   01 februari, 2011 om 21:09

   Zodra wij van Marantz een model beschikbaar krijgen gaan we hem natuurlijk uitvoerig (laten) testen. We zijn zeer benieuwd!

   • Bobby
    02 februari, 2011 om 19:53

    Beetje jammer dat beide spelers volgens de specificates geen flac bestanden kunnen afspelen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.