Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Japan omarmt 3D: meer dan de helft van alle verkochte Blu-ray recorders zijn 3D, 3D TV’s ook populair

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2011, 23:21 Categorie3D Blu-ray

Eindelijk zien we een markt die daadwerkelijk enthousiast is over 3D. Een research bedrijf uit Tokyo, BCN, heeft een rapport uitgebracht waarin staat dat 57 procent van alle Blu-ray recorders verkocht in afgelopen maand 3D weergave ingebouwd hadden, terwijl 23 procent van alle 40 inch en grotere TV’s 3D weer kunnen geven.

Beide percentages laten zien dat 3D in Japan zeer sterk gestegen is in populariteit, wat hierdoor ook wel eens de rest van de wereld zou kunnen gebeuren. 3D is blijkbaar wat betaalbaarder geworden in Japan, maar voordat je denkt dat iedereen gewoon zijn of haar home cinema set vervangt zonder te kijken naar de 3D mogelijkheden moeten we zeggen dat de 3D functionaliteit op een Blu-ray recorder nog steeds zorgt voor een prijs die 30 procent hoger ligt dan zonder 3D. Het lijkt er dus op dat de Japanner de trend gaan zetten hier.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.