Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Hands-on Samsung D8000 3D LED TV review

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2011, 17:03 Categorie3D lcd

Samsung is tijdens de CES altijd een soort van aandachtstrekker geweest. De Koreaanse fabrikant wist in 201o iedereen te verbazen met de lancering van de C9000 – een vlaggenschip TV met een prachtig design en een grote lijst een features. Dit jaar komt het merk met een TV die de rivaal van de C9000 wordt. De D8000 is een hoogstandje in TV land, met een ultradun design.

Samsung heeft het frame van de TV weten te reduceren met 80 procent en noemt dit het One Design concept. Nadat we onze ogen wegdraaiden van het frame zagen we dat de TV ook volgepakt zit met nieuwe features, waaronder een verbeterde interface voor de Samsung Hub internet portal, volledige web browsing mogelijkheden, en het gebruik van social network apps als Twitter, Skype en Facebook. Om deze Smart Hub te laten werken is de TV uitgerust met Wifi.

Bij de TV levert Samsung ook een gloednieuwe afstandsbediening, de Twin View Touch Control. Op deze afstandsbediening met LCD display kun je TV content ook bekijken wanneer je in een ander kamer bent, zelfs een ander kanaal dat op TV vertoond wordt is mogelijk. De Twin View heeft al de functionaliteiten van een Personal Media Player en lijkt op een smartphone.

Het Samsung panel heeft een response tijd van 2ms, verbeterde LED achtergrondverlichting en 2D naar 3D conversie. De TV is ook de eerste die gebruik maakt van de geavanceerde Micro Dimming technologieën die het wit witter en het zwart zwarter moet maken.

De D8000 serie komt ook met Samsung’s nieuwe 3D brillen. In plaats van de vorig jaar gebruikte infrarood techniek maken de brillen nu gebruik van Bluetooth en werken ze 40 uur voordat je ze opnieuw op moet laden. De D8000 wordt rond april in ons land gelanceerd. Over de prijs is nog niks bekend.
vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

  • Delen:

Reacties

  1. Robin
    02 april, 2011 om 13:46

    Prachtige tv’s! Ik had wel gehoopt op een full led variant.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.