Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

CES 2011: Hands-on Sony Bravia HX920 3D TV review

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2011, 14:55 Categorie3D lcd

Sony heeft haar complete Bravia line-up tijdens de CES 2011 een ververst, met de Sony Bravia HX920 als topmodel. We kennen de Bravia series als innovatieve design modellen en de HX920 is ook nu geen uitzondering op de regel, maar de inhoud is ook zeker niet mis.

De lichte hoek waarin het scherm staat verzekert day de kijkhoek van de TV geoptimaliseerd is en de optionele standaard maakt het geheel mooi af. Met het relatief dunne chassis – er zijn dunnere series dit jaar, maar de HX920 heeft wat meer kracht in het beeld – komen een aantal technologische features die beeld van het scherm laten spatten. De TV bevat onder meer Intelligent Peak LED, MotionFlow XR 800 en 3D weergave met X-Reality Pro.

In tegenstelling tot sommige andere fabrikanten biedt Sony twee 3D brillen bij elke TV. Gezien het feit dat dit soort brillen nog steeds aan de dure kant zijn is het een slimme zet van Sony.

Sony’s Bravia Internet Video on-demand dienst heeft ook een flinke update gekregen en kan gebruikt worden met de duurdere Bravia series van dit jaar. Als je te maken hebt met internet video dan is de kwaliteit niet altijd hoog. Sony’s X-Reality Pro processor moet er voor zorgen dat ook dit soort video’s van lage resolutie op een hoge (richting HD) resolutie afgespeeld worden. Het is redelijk goed, maar – vanzelfsprekend – zie je dit wel terug in de artifacts en het soms hakkelende beeld, zeker op grotere schermen.

Daarnaast krijg je ook Skype ondersteuning en komt de HX920 met een meegeleverde webcam (kan per land verschillen), wat een extra bonus is.

TV’s in 2011 zijn een combinatie van 3D en internet, en de Sony HX920 laat op beide gebieden superieure kracht zien. De HX920 moet in april in Nederland te verkrijgen zijn. Tegen welke prijs is nog niet bekend.


vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.