Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

CES 2011: Hands-on Samsung D8000 3D plasma TV review

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2011, 15:30 Categorie3D tv's

Nadat Pioneer met tranen in de ogen had aangekondigd dat het de plasma TV technologie niet langer zou ondersteunen waren er nog drie belangrijke spelers over in de markt: LG, Panasonic en Samsung. Hoewel er gedacht werd dat plasma een verouderde techniek was en dat het geen lang leven meer zou hebben heeft de techniek door 3D een grote opleving gekend en staat het weer helemaal in de spotlights.

Om deze reden is ook Samsung weer vol gegaan voor plasma en kondigt ze voor 2011 meer series aan, waaronder de high-end D8000 serie (in Nederland wellicht D8700). De D8000 serie is een Full HD panel dat een frame heeft wat lijkt ook het metallic frame van de C9000 serie van vorig jaar, maar nu is het een stuk dunner. Dit houdt in dat Samsung een extra inch aan elke TV in deze serie heeft kunnen toevoegen (Plasma+1 genaamd) zonder te in te leveren op het totale TV formaat. De scherm formaten zijn voor dit jaar om deze reden een beetje ongebruikelijk. In plaats van 50 inch heb je nu 51 inch schermen, enzovoorts.

De D8000 plasma modellen maken gebruik van de Real Black Filter technologie die de reflecties op het scherm vermindert. Samsung’s HyperReal engine en de Cinema Smooth (1080/24 ondersteuning) technologie zijn ook weer van de partij. Beide technieken strijken het Blu-ray beeld helemaal glad voor optimale prestaties.

Net als bij de LED schermen maakt Samsung voor haar 3D plasma TV’s gebruik van nieuwe, dunnere 3D brillen, active shutter wel te verstaan. Deze brillen maken nu gebruik van Bluetooth communicatie, wat vorig jaar nog infrarood was. Houd er dus tekening mee dat de brillen van 2010 niet met de 2011 TV’s te gebruiken zijn. Je kunt met een 2011 bril ongeveer 40 uur 3D materiaal bekijken voordat je hem opnieuw moet opladen.

Naast de 3D mogelijkheden heeft Samsung ook een nieuwe internet portal ontwikkeld, genaamd de Smart Hub. De Smart Hub is het algemene user interface voor internet functies op de Samsung Smart TV’s van 2011. Met de ingebouwde Wifi aansluiting kun je gemakkelijk verbinding maken met het internet en toegang krijgen tot diverse online diensten via de Smart Hub, zoals on-demand films, sociale netwerken, nieuws, en muziek.

Ook bevat de serie een DLNA certificering zodat je binnen je thuisnetwerk draadloos media bestanden kunt streamen tussen je computer en de TV.

Het ziet er naar uit dat Samsung de plasma droom levende houdt met de Samsung D900. De plasma technologie heeft een aantal van de grootste die-hard fans in technologie en de D8000 ziet er uit alsof hij elke wens voor deze fans in vervulling kan laten gaan.
vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.