Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Nieuwe Technicolor standaard betekent geen 3D hoofdpijn meer

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2010, 23:08 Categorie3D Films

Technicolor gaat een nieuw 3D certificatie programma lanceren waardoor er verzekerd wordt dat 3D films comfortabel te bekijken zijn. The Hollywood Reporter laat weten dat het 3D certificatie programma voor zowel 3D content leveranciers  bedoeld is zodat al het 3D materiaal en al de ontwikkelde 3D content de minimale standaarden behaalt voordat het op je nieuwe 3D TV bekeken kan worden.

De service heeft de naam Technicolor Certifi3D meegekregen en is een 3D analyse software tool. Het systeem analyseert pixels voor objecten die te dichtbij of te ver af van de kijker lijken te staan en dus hoofdpijn kunnen veroorzaken. Technicolor zegt het systeem in het leven geroepen te hebben om een consistente en kwalitatieve 3D ervaring naar de huiskamer te brengen. Technicolor; “Als kijkers hoofdpijn of misselijkheid krijgen kan dit hun interesse in 3D TV verminderen en dit is erger dan de minimale beschikbaarheid van 3D content.”

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.