Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

LG Display onhtult “volgende generatie 3D technologie” display

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2010, 9:49 Categorie3D lcd

LG Display heeft eerder deze week een persconferentie in Beijing gehouden en haar nieuwe “next-generation 3D technology”, genaamd FPR – film-type patterned retarder – onthult.

Deze 3D techniek moet vriendelijker zijn voor de ogen aangzien het volgens LG het crosstalk en flicker effect, inherent aan shutter 3D TV’s. elimineert. Ook maakt deze techniek het mogelijk lichtere gepolariseerde brillen te gebruiken zodat gebruikers minder hinder ondervinden van een lang gebruik.

Om de nieuwe techniek uit te leggen is wellicht wat teveel van het goede, maar het komt er op neer dat LG het glazen panel (substrate), waar het beeld op verschijnt, heeft vervangen voor film. Vertegenwoordigers van LCD TV fabrikanten, waaronder Haier, LG, Vizio en Toshiba, waren bij de persconferentie aanwezig om hun overeenkomst voor samenwerking ter promotie van de FPR 3D techniek te benadrukken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.