Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

ViewSonic lanceert 3D pocket camcorder 3DV5

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2010, 21:33 Categorie3D Accessoires

ViewSonic komt met haar eerste 3D camera – oftewel camcorder – om de consument iets meer te voorzien van 3D content. De 3DV5 moet het gemakkelijk maken zelf 3D materiaal op te nemen, op de camera af te spelen of op een 3D TV weer te geven.

De 3DV5 kan 3D materiaal in 720p resolutie opnemen en op een ingebouwd 3D scherm weergeven. Het voordeel hier is dat je hiervoor geen 3D bril nodig hebt. Het autostereoscopische scherm van 2,4 inch zorgt ervoor dat je zonder bril het 3D effect kunt beleven. Verder bevat de camera 10Mb aan intern geheugen, maar dit is natuurlijk uit te breiden.

Met één druk op de knop moet het volgens ViewSonic makkelijk zijn om tussen 3D en 2D modus te schakelen. Via de USB aansluiting kun je het filmmateriaal op een computer plaatsen of je kunt het direct op een (3D)TV weergeven middels de meegeleverde HDMI kabel.

Wel moet je voorlopig naar de UK om de camcorder aan te schaffen. Daar moet je er ongeveer 175,00 euro voor neerleggen. Of de 3DV5 ook in Nederland gelanceerd zal worden is nog niet bekend.

 • Delen:

Reacties

 1. Richard
  03 november, 2010 om 11:42

  Hmm, de prijs valt ook erg mee, ben benieuwd naar de kwaliteit van de camera…

 2. dennis leuvering
  02 november, 2010 om 21:29

  neem aan dat het 10gb geheugen is ipv 10mb…..

  • Martijn
   02 november, 2010 om 21:31

   Nee, het is echt 10Mb. En daar gaat inderdaad geen langspeel 3D film op passen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.