Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Optoma 3D-XL adapter – zet 2D DLP projectors om naar 3D

Geschreven door
Geplaatst op10 november 2010, 14:50 Categorie3D Accessoires

Optoma komt met een 3D projector adapter, de 3D-XL. Met dit apparaat kun je geschikte DLP projectoren converteren van 2D naar 3D, en voor 300 euro (249,99 GBP) is dit waarschijnlijk een goedkopere optie dat je huidige projector vervangen door een 3D model.

De 3D-XL is ontworpen om te werken met DLP projectoren die TI’s DLP-Link techniek bevatten, welke het mogelijk maak dat de projector en 3D brillen kunnen synchroniseren zonder het gebruik van een externe zender. De projector moet om kunnen gaan met 120Hz frame sequentieel 3D materiaal, een HDMI input hebben, en de brillen moeten ook kunnen werken met de DLP-Link. Via Optoma kunnen de verschillende geschikte modellen bekeken worden.

De 3D-XL is simpelweg tussen de Blu-ray bron en de projector te plaatsen en detecteert 3D materiaal automatisch om vervolgens de projector in 3D modus te zetten. Het nadeel is dat het apparaat geen 1080p 3D beelden kan weergeven. In de plaats daarvan worden 3D beelden in 720p/120Hz weergegeven.

In januari komt de 3D-XL in de UK op de markt. Of de 3D-XL naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.