Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

GT5 biedt de ultieme 3D race ervaring op je 3D TV

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2010, 21:53 Categorie3D Blu-ray

Sony Computer Entertainment Europe en Polyphony Digital Inc kondigen vandaag de game aan waar lang en met grote verwachting naar is uitgekeken: Gran Turismo 5, exclusief voor PlayStation 3. Het grote voordeel van deze nieuwe versie; 3D racing op je 3D TV.

Het nieuwe racesimulatiespel bevat meer dan 1000 gelicentieerde auto’s van ‘s werelds belangrijkste fabrikanten, met een mengeling van nieuw en oud. Het assortiment omvat gewone auto’s voor op de weg, pure racewagens en supercars, stuk voor stuk nagebootst met een hoog detailniveau.

Je kunt kiezen uit 26 locaties met meer dan 70 lay-outs waaronder legendarische circuits zoals de Nürburgring en de Mazda Raceway Laguna Seca, allemaal weergegeven in HD kwaliteit. En alsof dat nog niet genoeg is, biedt Gran Turismo 5 de Course Maker-functie waarmee je je eigen circuits kunt bouwen en jezelf tot het uiterste kunt beproeven.

Je kunt nu racen tegen maximaal 15 vrienden of vijanden via het PlayStation Network, ze uitdagen via het in-game berichtenbord, foto’s en zelfgebouwde circuits delen of auto’s en in-game items beschikbaar stellen. In GT My Home kun je je wagenpark en je persoonlijke vooruitgang beheren. Dit onderdeel biedt ook toegang tot je privé-racelounge waar je kunt wachten op de start van de volgende race, je tegenstanders kunt bestuderen via live racefeeds of een demonstratie kunt geven van je eigen kwaliteiten.

De populaire carrièremodus keert terug maar is in Gran Turismo 5 omgedoopt tot “GT LIFE”. In het nieuwe “GT LIFE” is het basisverloop van het slagen voor rijtests, deelnemen aan races, het verzamelen van beloningen en de aanschaf van duurdere, snellere auto’s niet veranderd. Maar hoe je “leeft” is nu verdeeld over twee afzonderlijke modi, A-Spec en B-Spec. In de A-Spec-modus ben je een coureur. Je kruipt zelf achter het stuur om je rijvaardigheden aan te scherpen met één race tegelijk.

Met Gran Turismo 5 worden een aantal nieuwe technologieën geïntroduceerd, waarvan de meest indrukwekkende de visuele effecten zijn. Dit wordt mooi geïllustreerd door het “tijdsverloop” dat zorgt dat de gameplay van een heldere middag met de zon hoog aan de hemel overgaat op de schemering met de zon rood aan de horizon en daarna op de invallende duisternis. De nachteffecten zijn bijzonder – je koplampen verlichten het landschap vóór je en je achterlichten laten het door de wielen opgeworpen stof rood opgloeien. Deze natuurlijke, dagelijkse scènes brengen het spel veel dichter bij de realiteit. Gran Turismo 5 biedt ook een geheel nieuwe schadenabootsing, en met een hoogwaardige selectie van bijna 200 van binnen en van buiten nauwkeurig nagemaakte modellen zal elke deuk of kras ongetwijfeld evenveel pijn doen.

Het 3D tijdperk is aangebroken en voegt veel toe aan Gran Turismo 5. Bij gebruik van een 3D TV en 3D bril krijg je een realistische race ervaring. De andere belangrijke mogelijkheid is een unieke volgfunctie op basis van de PlayStation Eye-camera. Door de PlayStation Eye in te stellen op gezichtsherkenning kun je je gezicht naar links en rechts draaien om je gezichtsveld te verplaatsen terwijl je met duizelingwekkende snelheden rijdt.

Gran Turismo 5 is vanaf vandaag beschikbaar in drie verschillende edities: de Standard Edition voor € 74,99, de Collector’s Edition voor € 89,99 en de Signature Edition voor € 179,99.

prijsvergelijking
vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

 • Delen:

Reacties

 1. Stefan
  11 juli, 2012 om 14:23

  Heb zelf de Philips 37PFL7607 en heb hetzelde probleem (krijg de 3D i.c.m. GT5 niet aan de praat). Iemand daar al ervaring mee (ik zal bovenstaande tip alvast proberen) ?

 2. koot
  02 december, 2010 om 14:39

  leuk GT5 in 3d behalve als je een Philips 3D tv hebt aangeschaft.

  HET WERKT NAMELIJK NIET!!!!

  Groet van een zeer teleurgestelde Philips klant…:-(

  • sjezen
   15 februari, 2011 om 17:38

   inderdaad dan doet ie het niet waarom weet ik niet

  • Dennis
   14 juni, 2012 om 21:41

   Werkt wel. Je moet in je opties van gt5 3D aanzetten en dan werkt het perfect. Heb zelf de 46pfl9706

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.