Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

3D TV acceptatie is sneller dan HD TV acceptatie was

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2010, 21:24 Categorie3D lcd

Volgens een Europese analist van Futuresource uit Engeland zijn de 3D TV verkopen gezonder dan dat de HD TV verkopen waren op hetzelfde punt in het begin van de levenscyclus van het product. We praten hier dus over de lancering van het product, nu de 3D TV. Er heerst overal nogal veel cynisme over de vroege acceptatie van 3D in de huiskamer, maar deze analist zegt het tegendeel bewezen te hebben.

Volgens het rapport van Futuresource maakt de opkomst van 3D TV een gezonde groei door, vele malen gezonder dan de opkomst van HD TV. Een reden hiervoor is zeker ook de sterke prijsdalingen die 3D TV’s al kennen, soms wel een daling van 40 procent.  Verder verwacht Futuresource dat er dit jaar meer dan 4 miljoen 3D TV’s wereldwijd verkocht zullen worden, waarvan 1.2 miljoen in Europa. in 2011 zal dit aantal volgens de analist stijgen naar meer dan 3 miljoen. 3D zal volgens Futuresource een belangrijk punt voor de grote fabrikanten om zich te differentiëren van de concurrentie. Voor de systemen die gebruik maken van active shutter techniek worden de kosten voor het integreren van een 3D chip alleen maar lager, waardoor de marges groter worden en 3D betaalbaar blijft.

Passive shutter 3D techniek en 3D zonder bril

Volgens Futuresource zal de passive shutter techniek de komende tijd nog kostbaar blijven, aangezien deze TV’s een gepolariseerd scherm nodig hebben. Ook is deze techniek niet in staan om 3D in Full HD 1080p weer te geven aangezien de helft van het beeld voor het linker oog is en de andere helft voor het rechter oog.  Laatste puntje uit het rapport is dat de autostereoscopische 3D TV techniek (3D zonder bril) nog zeker 4 jaar van ons verwijderd is en massaproductie is waarschijnlijk nog verder weg.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.