Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Review: Sony Bravia KDL-60LX900 3D LED TV

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2010, 20:32 Categorie3D lcd reviews

 

Sony mag dan haar 3D TV’s wat later geïntroduceerd hebben dan Panasonic en Samsung, maar de Japanse fabrikant laat zeker zien dat de thuis hoort in de 3D TV markt met een uitgebreide lijn aan 3D LED TV’s. De grootste en beste uit de line-up is het 60 inch vlaggenschip model, de KDL-60LX900. Dit model mag dan net niet zo groot zijn als de 65 inch plasma van Panasonic, maar het blijft een grote TV, groter dan Sony sinds lange tijd geproduceerd heeft. Gelukkig is de KDL-60LX900 ook zeer dun (64mm) en is hij ontworpen met het minimalistische Monolithic Design concept van Sony. Qua gewicht is het wel lastiger, dus zorg dat je in ieder geval met z’n tweeën bent om dit gevaarte uit de doos te tillen.

De 60 inch TV is perfect voor de échte home cinema ervaring en zelfs nog meer voor de échte 3D ervaring. We hebben al een aantal 3D TV’s mogen bekijken, variërend van 42 inch tot 60 inch, en we moeten toch blijven zeggen dat hoe groter een 3D TV, des te groter en beter het 3D effect. Hoe meer je zichtveld met 3d beelden wordt gevuld, des te groter is de kans dat je de ‘wow factor’ beleeft die 3D zou moeten geven.

Voor deze review hebben de we LX900 getest met de 3D Blu-ray versie van Cloudy With A Chance of Meatballs. De ervaring was indrukwekkend en adembenemend, maar crosstalk is ook hier weer terug te vinden als je er naar zoekt. Na een tijdje verlangden we zelfs even terug naar het kijken in 2D. Eigenlijk is dat ook het gebied waar de 60LX900 echt laat zien wat hij kan. De TV levert een zeer natuurlijk, cinematografisch HD beeld. De kleuren zijn realistisch, de zwart waarden erg diep en ook de scherpte van de beelden is indrukwekkend.

Een beeld modus die je echt moet ontwijken bij het bekijken van Blu-ray is ‘Levendig’ of ‘Vivid’. Niet alleen worden door deze modus alle kleuren flink uit hun verband getrokken, ook wordt Sony’s MotionFlow technologie in werking gesteld. Deze techniek werkt goed, te goed zelfs. De bewegingen worden zo vloeiend gemaakt zodat het lijkt alsof de mensen op het scherm rond schaatsen in plaats van lopen… Het beeld wordt teveel uitgesmeerd.

Digitale TV via de LX900 veroorzaakte nogal een kleine schok. Je wilt de standaard definitie kanalen liever niet opgeblazen zien naar een 60 inch TV. Daarentegen zijn HD kanalen en andere HD bronnen wel goed te bekijken. Als je dus interesse hebt in deze TV dan raden we je zeker aan om het op een HD dieet te zetten.

De LX900 komt met een hoop extra features, waaronder MotionFlow (200Hz Pro), 2D naar 3D conversie (een nieuwigheid, maar niet meer dan dat), de goed uitgeruste Sony Bravia Internet Video service, Bravia Internet Widgets, geïntegreerde Wifi, de XMB interface (die van de PS3, en het afspelen van media bestanden via USB of netwerk (met DLNA).

Bij het scherm worden ook twee paar TDG-BR100 3D brillen geleverd. Deze brillen zijn redelijk comfortabel en dekken je ogen goed af voor licht dat er niet toe doet. Combineer dit alles met een 60 inch scherm en een verbeterde bouw kwaliteit ten opzichte van de HX modellen en je hebt een indrukwekkend pakket. Hij zal niet snel onze favoriete Samsung UEC9000 LED TV wegvagen, maar de LX900 is wel te koop voor een stuk minder geld dan de 55C9000 dus dit kan goed het verschil voor jou maken.

prijsvergelijking


vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

 • Delen:

Reacties

 1. Bernard
  20 oktober, 2010 om 17:09

  Goeie review, vond er vooral goed aan dat je opmerkt dat een groot scherm ook als nadeel heeft dat niet-HD zenders niet om aan te zien zijn.

  Je zegt echter dat de LX900 maar half zo duur is als de UE55C9000 van Samsung, volgens mij klopt dat niet. De LX900 heeft op kieskeurig.nl 5 vermeldingen, alle rond de 5.000 euro, de UE55c9000 één vermelding van 5.999

  • Martijn
   20 oktober, 2010 om 21:59

   Je hebt gelijk. Ik heb het aangepast. Ik was in de war met Amerikaanse prijzen!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.