Review: Philips 8605H LED TV 3D test

16 oktober 2010 3 Minuten 0 Reacties
Philips-32PFL8605H

Normaal gesproken testen we een TV als geheel, inclusief 2D kwaliteit, netwerk functies en gebruiksgemak, maar deze keer focussen we ons puur op de 3D kwaliteit en functies van de Philips PFL8605H 3D LED TV. Voor deze review hebben de de PlayStation 3 en een 3D Blu-ray speler gebruik om 3D films en 3D games te testen. Hieronder zie je de 3D brillen die Philips bij haar 3D LED TV's levert. Deze brillen maken gebruik van een batterij, welke vervangen kan worden.

De brillen die Philips levert hebben dezelfde karakteristieken als de brillen van Samsung en LG. Dit houdt in dat wanneer je je hoofd schuin houdt het beeld op TV donkerder wordt door de polarisatie filters in de brillen en in de LCD TV. Daarnaast zie je hierboven de 3D sensor. Aangezien de PFL8605H een 3D-Ready TV is wordt de 3D sensor apart geleverd en is deze niet in de TV ingebouwd. Deze sensor zorgt voor de synchronisatie met de 3D brillen.

We gaan in deze review niet te diep in op 3D zelf en wat je ervan kunt verwachten. In plaats daarvan testen we de 3D diepte, 3D beeldkwaliteit, 3D crosstalk en tot slot een kleine vergelijking met andere 3D TV’s op de markt.

Voordat 3D geactiveerd kan worden op de Philips 8605H moet je eerst de USB key, welke met het 3D upgrade pakket meegeleverd wordt, aansluiten. Op deze USB key staat de laatste TV firmware voor het afspelen en weergeven van 3D content. De 8605H heeft een panel met een hoge helderheid die aangepast kan worden in het settings opties menu. Dit zorgt ervoor dat je 3D beelden kunt bekijken in zeer lichte ruimten als een woonkamer. Aan de andere kant heeft de TV een zeer reflecterend glas wat kan afleiden, zeker bij 3D.

De crosstalk is een belangrijk onderwerp, voor bij 3D LED/LCD TV’s. Bij dit fenomeen lopen de beelden voor het linker of rechter oog door elkaar, wat zorgt voor een na-ijl effect rondom objecten. En, de Philips 8605H heeft daar ook last van. Teveel zelfs om goede 3D beelden weer te geven. We hebben crosstalk gezien in zowel 3D games als 3D films, en genoeg om ons af te leiden van de 3D ervaring.

De crosstalk zorgt ook voor vermindering van het gevoel van diepte in beelden. De objecten in de voorgrond werden het meeste aangetast door de crosstalk. We hebben een onderwater scene met vissen gebruikt voor wat 3D tests. Deze scene is bijzonder effectief voor het onthullen van crosstalk issues aangezien er veel kleine objecten te zien zijn. In deze scene zorgde de crosstalk dan ook voor een aanzienlijke vermindering van 3D diepte.

Vergeleken met de concurrentie kunnen we zeggen dat de Philips 8605H toch minder last van crosstalk heeft dan bijvoorbeeld de Samsung C8000, maar nog steeds is het probleem groot. Vergeleken met de HX800 heeft de Philips meer last van crosstalk.

Als laatste puntje moeten we zeggen dat de 8605H de standaard settings uit de beeld menu’s gebruikt wanneer je de TV voor het eerst aansluit, maar je kunt deze setings in de menu’s aanpassen.

Over het algemeen gezien heeft de 8605H een 3D modus met enkele issues die de 3D diepte en 3D perceptie aantasten. In sommige scenes is de crosstalk niet zichtbaar, maar in andere scenes zie je het teveel terug om daadwerkelijk van de 3D beelden te kunnen genieten. We raden Philips dan ook aan dit in de 2011 modellen te verbeteren.

Reacties (0)