Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Philips lanceert Cinema 21:9 Platinum 3D TV

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2010, 23:08 Categorie3D lcd

Het is geen complete revolutie aangezien Philips de 21:9 TV in 2009 al gelanceerd had, maar nu heeft het merk dan ook de 3D functionaliteit aan het model toegevoegd. Het 3D model zal door het leven gaan als de Cinema 21:9 Platinum Series welke dus 3D beelden zal vertonen in de unieke 21:9 beeldverhouding.

De Cinema 21:9 Platinum 3D TV heeft een grootte van 58 inch, wat voor 3D alleen maar een pluspunt is. In menig review hebben wij, en ook andere websites, onderstreept dat de 3D ervaring beter is naar mate het scherm groter wordt. Dit 58 inch model van Philips moet dus hoge ogen gaan gooien wat 3D betreft. Maar, volgens Philips zijn ook de andere functionaliteiten, zoals 2D weergave, flink verbeterd.

De Cinema 21:9 Platinum Series is volgens Philips ook een uitstekende 2D TV voor het meer gangbare 16:9 materiaal aangezien de afmetingen eenvoudig aangepast worden om het scherm te vullen, dankzij de automatische formatteringstechnologie die op de TV.

Betere prestaties

De versie 2010 van Cinema 21:9 die vorig jaar uitkwam kreeg een krachtige prestatie-upgrade mee, met alle innovaties op het gebied van beeldkwaliteit zoals Direct lit LED (Full LED), 400Hz en Perfect Pixel HD Engine beeldverwerking, gebundeld in een nog groter 58” Full HD scherm met 21:9 breedte-hoogteverhouding. Voeg daar nog Ambilight Spectra aan drie zijden van het scherm toe en je krijgt een ultieme home cinema ervaring.

Betere beelden

3D films worden in HD 3D en in 21:9 verhouding afgespeeld zodat je nooit meer een stuk van het beeld mist. De Cinema 21:9 Platinum Series past de Active 3D technologie toe en maakt gebruik van een zeer snelle response tijd in de jongste generatie om in Full HD 3D natuurgetrouwe diepgang en realisme te leggen.

De Cinema 21:9 Platinum Series biedt volgens Philips een betere beeldkwaliteit dankzij de Perfect Pixel HD Engine voor natuurlijke details, levendige kleuren, een hoog contrast en een vlotte, natuurlijke beweging, in zowel 2D als 3D.

Gekoppeld aan LED Pro biedt de Cinema 21:9 Platinum Series volgens Philips de beste 2D en 3D beleving van zijn categorie. LED Pro werkt met 1500 leds als achtergrondlicht voor het display, waarbij een helder licht gegenereerd wordt in de heldere beeldzones en het zwart perfect is in de donkere zones. Zwart is echt zwart en wit is helder.

Bright Pro bouwt hierop verder door de lichtstroom in de heldere zones van het beeld te benadrukken en de diepzwarte kleur in de donkere zones te behouden. Dit resulteert in een hoge helderheid en contrast.

De nieuwe Cinema 21:9 Platinum Series is volgens Philips de snelste LED televisie die vandaag op de markt te vinden is, met een verbeterde verfrissingsnelheid van slechts 0,5 ms (1 ms in 2009). Dankzij de sublieme scherpte in bewegende beelden beleef je films precies zoals ze bedoeld waren, dankzij 400 HZ Clear LCD.

De Full HD 3D Cinema 21:9 Platinum Series geeft je een extra dimensie met de driezijdige Ambilight Spectra technologie. Ambilight detecteert de overheersende kleuren op het scherm en projecteert een perfect bijbehorende sfeerverlichting op de muur achter de televisie, wat voor een effect zorgt dat je nog intenser doet opgaan in de actie. De nieuwe Ambilight technologie past zich zelfs aan de muur aan, wat de kleur van de huisinrichting ook is. Ambilight analyseert de kleur van de muur en past de kleurschakeringen aan voor optimale prestaties.

Andere upgrades

De Cinema 21:9 Platinum Series is uitgerust met Net TV, wat je rechtstreeks op je televisie toegang geeft tot een breed aanbod van online content; Films, foto’s, informatief amusement en populaire websites als YouTube in hoge beeldkwaliteit op je TV scherm. De nieuwe VOD diensten voor Net TV bieden je toegang tot de meest recente films. De Cinema 21:9 Platinum Series is de eerste TV met bioscoop verhoudingen ter wereld die ook multiview biedt. Zo kun je op Net TV op de hoogte blijven terwijl je naar TV kijkt.

De TV is ontworpen met een zwartmetalen frame en een volledig metalen display met aanraakgevoelige toetsen onderaan het scherm, voor een makkelijke toegang tot de belangrijkste functies van de televisie. Ook de afstandsbediening werd geoptimaliseerd met eenvoudigere bedieningstoetsen in een aluminium design. Er wordt ook een 2-in-1-steun meegeleverd, waardoor je kunt kiezen om de televisie aan de muur te hangen of gewoon op een tafel te plaatsen.

Philips Cinema 21:9 Platinum 3D TV prijs en beschikbaarheid

De Cinema 21:9 Platinum Series is vanaf september beschikbaar in Europa voor een adviesprijs van 3.999,00 euro.

prijsvergelijking
vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.