Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Toshiba lanceert WL768 3D LED TV serie

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2010, 23:30 Categorie3D lcd

Toshiba kondigt met de WL768 serie haar eerste serie 3D Edge Lit LED TV’s aan. De drie modellen uit deze serie bieden volgens het merk een 3D beeldkwaliteit met Hollywood-uitstraling dankzij door Toshiba zelf ontwikkelde technologieën zoals Intelligent 3D en 3D Resolution+. Het design van Toshiba is uniek en door de minimale overgang tussen voet en scherm lijkt het net of de TV door de kamer ‘zweeft’. De toestellen worden bediend door middel van een aanraakpaneel dat naadloos geïntegreerd is in het frameless glazen front.

Het Edge Lit LED beeldscherm heeft een dynamische contrast verhouding van 7.000.000:1 en bevat technologieën ter verbetering van beeld en beweging als Resolution+ en Active M200HD Pro. De 200 Hz technologie levert volgens Toshiba niet alleen een vloeiende beelden op maar ook de snelle responstijd die vereist is om de beelden die bestemd zijn voor het linker- en rechteroog adequaat van elkaar te kunnen scheiden. Daarnaast bouwde Toshiba ook de Intelligent 3D technologie in. Deze techniek verbetert automatisch de helderheid en de kleurweergave van het beeldscherm zodra zij een 3D signaal oppikt. Ook de 3D Resolution+ techniek is toegevoegd. Aangezien digitale TV hoogstwaarschijnlijk zal worden uitgezonden met behulp van ‘side-by-side’-technologie zijn de resolutie en de ervaren scherpte van 3D programma’s lager dan bijvoorbeeld bij een Blu-ray 3D-disc. Door gebruik te maken van complexe algoritmen analyseert 3D Resolution+ ieder afzonderlijk beeld en verbetert vrijwel real-time de detailscherpte om zo een 3D beeld in bijna Full HD kwaliteit vanuit een side-by-side inputsignaal te kunnen genereren.

De Windows 7-compatibiliteit van de WL768 maakt het mogelijk om content naar de TV te streamen door te klikken op de ‘play to’-menukeuze in de Windows Media Player op een laptop voorzien van Windows 7. Verder worden de toestellen geleverd met een ingebouwde Wireless LAN-interface voor het eenvoudig opzetten van draadloze verbindingen. Twee USB-poorten die een groot aantal formaten ondersteunen, waaronder DivX HD, MKV, JPEG en MP3, en vier HDMI poorten.

Om de bass weergave te verbeteren, zijn de toestellen (afhankelijk van het model) uitgerust met een geïntegreerde subwoofer met een output van 10 of 20 Watt.

De WL768 3D TV serie is verkrijgbaar in drie formaten: 40WL768, 46WL768 en 55WL768. Alle modellen uit de WL768 serie moeten volgende maand leverbaar zijn. Helaas heeft Toshiba nog niks kunnen zeggen over de avdiesprijzen.

prijsvergelijking
vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.