Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Toshiba komt met 55ZL1 3D LED TV

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2010, 21:44 Categorie3D lcd

 

Toshiba heeft tijdens de IFA 2010 haar eerste CEVO Engine 3D LCD LED TV voor Europa gelanceerd. De 55ZL1 staat volgens het merk voor uitstekende beeldkwaliteit, krachtige 3D-functionaliteit, geavanceerde opnameopties en superieure webbeleving. Maar de CEVO Engine is niet de enige innovatie in de 55ZL1: het heldere 55 inch LED paneel met zijn 512-cluster ‘local dimming’ oplossing staat in voor uitstekende beelden.

Lees meer over de nieuwe CEVO Engine (HomecinemaMagazine.nl)

Behalve een betere beeldkwaliteit moet de CEVO Engine ook een indrukwekkende helderheid in de 3D-modus geven. Aangezien de active shutter bril, die nodig is om 3D-content te bekijken, de helderheid van de beelden die worden weergegeven duidelijk vermindert, stelt Intelligent 3D automatisch de juiste helderheid in zodra het programma een 3D signaal oppikt. Ook andere beeldparameters, zoals het kleurcontrast, verslechteren door het gebruik van de shutter bril. Intelligent 3D ondervangt ook dit ongemak. Omdat digitale TV uitzendingen minder bandbreedte gebruiken en beelden overdragen in een lagere resolutie in de side-by-side modus dan bijvoorbeeld een Blu-ray 3D disc kan de ervaren scherpte van 3D programma’s teruglopen. 3D Resolution+, een technologie die ieder afzonderlijk beeld analyseert en aan de hand van complexe algoritmes de ontbrekende beeldcontent bepaalt, doet deze effecten teniet. De CEVO Engine beschikt over een krachtige processor die volgens Toshiba perfect om kan gaan met complexe algoritmes voor de conversie van 2D naar 3D, waardoor ook deze kwaliteit flink verbetert.

De 55ZL1 ondersteunt ook Hybrid broadcast broadband TV (HbbTV), een Europese standaard die apparaten in staat stelt om uitzendingen en daaraan gerelateerde content tegelijkertijd op het TV scherm weer te geven. HbbTV geeft tevens rechtstreeks toegang tot online services op de TV. Dankzij de integratie van de Toshiba Places-portaal kunnen gebruikers eenvoudig en intuïtief multimedia-content of apps delen, opslaan, benaderen en aanschaffen.

De 55ZL1 biedt volgens de fabrikant ook een primeur: de functie voor de verbetering van filmbeelden, Active Vision M400HD. Dit is een hybride ‘frame interpolation’-techniek die met behulp van de rekenkracht van de CEVO Engine 150 ‘interpolated frames’ toevoegt aan de met het signaal meegestuurde beelden en deze combineert met ‘backlight scanning’ om een 400 Hz ‘frame sequence’ tot stand te brengen. Het klinkt heel spannend, maar volgens Toshiba resulteert dit in zichtbaar scherpere bewegende beelden.

Het design, ontworpen door ontwerpstudio Jacob Jensen Design, bestaat uit zwarte, frameless glazen front met een geïntegreerd aanraakpaneel en een zilverchromen omlijsting. Door de overgang tussen voet en scherm wordt de indruk gewekt dat de tv door de kamer ‘zweeft’.

Toshiba 55ZL1 specificaties
• Eerste model met nieuwe CEVO-Engine
• Full HD 16:9 LCD-paneel met Direct LED-backlight, 1.920 x 1.080 pixels
• Mega LED-paneel met 512-cluster local dimming
• Active Vision M400 HD (400 Hz)
• 3D Full HD
• AVCHD-, HD-JPEG-, MP3-playback
• Ingebouwde high-performance conversie van 2D naar 3D, Intelligent 3D Resolution+
• HbbTV-ondersteuning
• Geïntegreerde Toshiba Places-portaal
• Beeldschermfromaat: 140 cm (55-inch)
• Ontworpen in samenwerking met Jacob Jensen Design

De Toshiba 55ZL1 is leverbaar in het eerste kwartaal van 2011 tegen een adviesprijs die, naar verwachting, onder de 5.000,00 euro ligt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.