Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Samsung: ‘Active shutter brillen blijven nog wel even..’

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2010, 22:26 Categorie3D Accessoires

De directeur van Samsung’s Europese Business Development afdeling heeft tijdens een TV conferentie laten weten dat hij de active shutter 3D brillen de komende jaren nog niet ziet verdwijnen – maar er is wel goed nieuws over de standaardisatie van de active shutter 3D techniek.

Naast speculaties dat passieve 3D brillen mogelijk zo gemaakt kunnen worden dat ze met 3D sets van een grote hoeveelheid fabrikanten kunnen werken liet Samsung tijdens de CTAM EuroSummit in Budapest weten te hopen dat ze dit jaar meer dan twee miljoen 3D TV’s verkoopt in Europa. Volgens Samsung is 3D een ondereel van een ‘eco-systeem’ van apparaten – waaronder Blu-ray spelers en home cinema sets – die de markt voort zouden drijven.

Maar de directeur van Samsung’s Europese Business Development, Seferidis, gaf ook aan dat de dure active shutter nog wel wat jaren nodig zijn voordat we in de autostereoscopische (zonder 3D bril) wereld kunnen stappen. Volgens Seferidis is deze techniek die zonder 3D bril werkt nog in een zeer vroeg stadium en zal de techniek dan ook de komende 5 tot 10 jaar geen belangrijke rol spelen.

Seferidis liet verder nog weten volgend jaar een standaardisatie te verwachten van de active shutter techniek. Hij verwacht dan fabrikanten apparaat-onafhankelijke 3D brillen kunnen maken voor elke 3D TV. Ook zouden er 3D brillen op sterkte gemaakt kunnen worden. Wel blijft de vraag of RealD met haar passieve 3D techniek de markt nog wel kan doen verschuiven dan. Volgens Seferidis is de passieve 3D techniek puur een overgang-techniek.

Samsung heeft reeds aangekondigd al haar LED, LCD en plasma TV’s 3D-Ready te maken vanaf volgend jaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.