Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Kleinere fabrikanten komen nu ook met 3D TVs

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2010, 16:25 Categorie3D lcd

Elektronica giganten als Samsung, Sony, Panasonic en LG hebben allen hun 3D TV’s als eerste en samen gepresenteerd. Maar nu komen ook kleine fabrikanten als Grundig, Hannspree en Haier met 3D modellen.

Hannspree 3D TV

Hannspree heeft tijdens de IFA haar eerste 3D TV gepresenteerd. Dit markeert ook de start van de opkomst van 3D TV’s van kleinere fabrikanten.

De Hannspree 3D TV is een LCD TV met LED achtergrondverlichting en is beschikbaar in een 40 inch en 46 inch formaat. Hannspree maakt gebruik van een 200Hz techniek voor dit model. In de herfst zouden de eerste modellen in de winkel (waarschijnlijk niet in Nederland) moeten verschijnen.

Haier 3D TV

De Chinese fabrikant Haier heeft ook op de IFA twee een aantal 3D modellen gepresenteerd. Haier heeft zowel modellen die gebruik maken van de active 3D technologie als de passive 3D technologie.

Hierboven zie je de 3D TV die gebruikt maakt van polarisatie projectie (passive 3D).

Grundig 3D TV

Voormalig elektronica gigant Grundig kan niet achterblijven en wil heel graag die status van gigant terug krijgen. Om deze reden heeft het merk ook een 3D TV ontwikkeld, welke je hieronder kunt zien.

Al deze nieuwe 3D modellen laten ook zien dat fabrikanten van LCD panelen ook hun 3D panelen aan andere merken zijn gaan verkopen. Alle fabrikanten kunnen in principe nu dus een 3D TV introduceren, wat weer tot gevolg heeft dat de prijzen snel zullen gaan dalen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.