Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

IFA 2010: Sharp lanceert AQUOS LE925E 3D TV serie

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2010, 20:34 Categorie3D lcd

Met de AQUOS LE925E-serie met de bekroonde Quattron 3D technologie presenteert Sharp naar eigen zeggen het beste 3D beeld beschikbaar voor LCD TV’s. De LE925E serie biedt volgens Sharp een verbazingwekkend heldere 3D ervaring, voortreffelijke beeldweergave, laag energieverbruik en vermindert crosstalk tot een minimum. De LE925E is beschikbaar in schermgroottes van 60- en 46-inch.

“Sharp ontwikkelde Quattron om de helderheid en de frame rate, het aantal beelden per seconden, van beelden te vergroten en zo een nog betere beeldkwaliteit te bieden. Deze technologie levert een zeer sterk verbeterde beeldkwaliteit op, zowel in 2D als 3D. Talloze prijzen, zoals de EISA Award voor TV innovatie 2010, bevestigen het succes van deze technologie,’ aldus Vincent van Laar, Manager Product Marketing Consumer Electronics bij Sharp Electronics Benelux. “Onze nieuwe AQUOS LE925E-serie levert het tastbare bewijs hoe briljant een moderne LCD TV 3D-beelden kan weergeven. Naast de technische kenmerken en functies hecht Sharp veel belang aan het design en een ander cruciaal onderdeel van 3D – een groot scherm,” vult Van Laar aan.

De driedimensionale TV ervaring komt pas echt tot leven op een groot LCD televisiescherm. Sharp onderstreept dit met de AQUOS LE925E schermen van 46- en 60-inch (respectievelijk 117 en 152 cm). Sharp heeft gekozen voor een bijzonder hoogwaardige smalle buitenrand, met verfijnde materialen zoals glas en metaal. Het hoogwaarde 2.1 surround systeem levert bovendien een zeer welkome audiobijdrage aan de totale 3D beleving.

Een huidige trend is dat de consument op zoek gaat naar ‘groene´ TV´s. Bij de productie van haar LCD TV´s draagt Sharp zorg voor een duurzame productiemethode die aan de nieuwste milieustandaarden voldoet. Daarnaast hebben de AQUOS modellen een indrukwekkend laag energieverbruik. Dankzij technologieën zoals Quattron en LED achtergrondverlichting bedraagt het stroomverbruik van het grootste model 134 watt, terwijl dit bij het 46-inch model slechts 108 watt is. De LE925E serie beschikt reeds over het EU-Ecolabel. Een positieve classificatie voor het EU-energielabel voor TV’s wordt aan het einde van dit jaar verwacht.

De LE925E serie beschikt tevens over 200 Hertz en een timeshift functie van 8 Gigabyte. AQUOS NET+ biedt directe internettoegang – er zijn al plusminus 300 online toepassingen beschikbaar. Andere functies van de LE925E zijn een digitale triple tuner, een CI+ kaartlezer, één HDMI 1.4 ingang, drie HDMI 1.3 ingangen en DLNA. Een andere belangrijke feature is de ingebouwde converter van 2D naar 3D. Bovendien kan een kijker met behulp van de bril terugschakelen van 3D naar 2D.

prijsvergelijking
vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

 • Delen:

Reacties

 1. Peter
  03 september, 2010 om 8:52

  Jammer dat hier de berichtgeving van de fabrikant 1 op 1 wordt gekopieerd. Kreten als bronefficiënte materialen zijn niets zeggend en bedacht op een marketing afdeling. Verder erg leuke site, ga zo door!

  • Martijn
   03 september, 2010 om 11:10

   Beste Peter,
   Dat doen we normaal gesproken inderdaad ook zo min mogelijk, maar door het grote nieuwsaanbod van de IFA 2010 moeten we soms vlug even wat plaatsen om jullie het nieuws snel te kunnen geven. We houden er rekening mee!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.