Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

IFA 2010: Philips lanceert 3D TV zonder bril in 2013 (video)

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2010, 21:14 Categorie3D lcd

Goed nieuws voor alle 3D sceptici; Philips gaat ’s werelds eerste consumenten 3D TV zonder bril lanceren en wel in 2013. Het Nederlandse bedrijf Dimenco heeft samen met Philips deze 3D TV ontwikkeld en het bedrijf geeft aan dat ze de beweging naar de markt al in gang heeft gezet. Op de IFA beurs was een prototype van het model te zien en de reacties waren vooral positief.

Philips toont al sinds 2007 autostereoscopische 3D TV’s op beurzen, maar nu moet het dan toch echt gebeuren. Vanuit verschillende hoeken kan het 3D effect beleeft worden, maar de 3D ervaring is niet zo intens als wat we kennen van de active shutter techniek. Het panel van de TV kan een resolutie aan van 4K (4 maal 1080p), wat de minimale resolutie is om met deze techniek een 1080p 3D beeld weer te geven.

De 3D TV zal binnen 3 tot 5 jaar op de markt komen, maar over een paar maanden komt er al een professionele monitor van Philips op de markt die van deze zelfde techniek gebruik maakt. Het 3D TV model zal een 52 inch versie worden. Onbekend is nog of er gebruikt gemaakt zal worden van LED verlichting.

De ervaringen met het prototype waren dan wel positief, maar alleen wanneer de kijker recht voor de TV stond. Als er iets van deze positie afgeweken wordt zie je wat waas en onscherpte in het beeld komen, waardoor het 3D effect verdwijnt. Philips heeft aangegeven dat dit verholpen wordt voordat de TV op de markt komt.

 • Delen:

Reacties

 1. topper
  06 oktober, 2013 om 20:54

  té veel, voor een 3d scherm op 1080P zonder bril? Dat kan nooit. Zeker niet als ze het scherm met oLeds uitrusten! 😀

 2. Michel
  15 november, 2012 om 13:40

  En wat mag dat gaan kosten?

  • Martijn Chel
   15 november, 2012 om 14:02

   Waarschijnlijk veel teveel 🙂

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.