Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

THX kondigt de eerste 3D certificering aan voor Blu-ray

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2010, 22:00 Categorie3D Blu-ray

In een poging om wat men noemt ‘de technische uitdagingen van 3D post-productie’ te adresseren komt THX Ltd met de eerste 3D certificering voor 3D Blu-ray films en 3D uitzendingen. Dit nieuwe certificaat zal richtlijnen zetten voor het masteren en produceren van films, en zal test procedures omvatten voor het evalueren van 3D AV kwaliteit. Ook wat wordt interoperabiliteit tussen 3D Blu-ray discs en speler en de ‘psychologische effecten van 3D op mensen die thuis kijken’ bekeken.

THX gaat de certificering samen met BluFocus, een geavanceerde testing faciliteit voor Blu-ray, ontwikkelen. Volgens THX brengt de toegevoegde dimensie van 3D veel technische moeilijkheden met zich mee. Het THX-Blufocus certificaat moet de 3D post-productie herdefiniëren en content providers helpen om technische fouten te voorkomen voordat de 3D content is wordt uitgezonden of op disc gebrand wordt.

De THX-BluFocus 3D certificering zal verdeeld worden in drie categorieën om het duidelijk te maken voor de consument. Elke categorie zal zijn eigen logo en icon hebben op de Blu-ray verpakking.

THX-BluFocus AV Certificering: Dit laat zien dat de audio en het beeld geanalyseerd zijn om de kwaliteit en het detail van originele master te waarborgen.

THX-BluFocus Creative Certificering: Alle 3D elementen in de content zijn geanalyseerd om creatieve fouten die afwijken van de visie van de regisseur of die oog-moeheid kunnen veroorzaken boven water te brengen.

THX-BluFocus Interoperability: Dit heeft betrekking op Blu-ray discs om te verzekeren dat ze vlekkeloos spelen op zowel 2D als 3D Blu-ray spelers van de grotere consumenten elektronica fabrikanten. Volgens THX worden hiervoor meer dan 100 verschillende Blu-ray spelers uit verschillende regio’s gebruikt.

Maakt jou het uit dat een 3D film/serie THX gecertificeerd is? Laat het ons hieronder weten!

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.