Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sony komt met NX710 en NX810 3D TVs

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2010, 11:00 Categorie3D lcd

Sony introduceert twee nieuwe Bravia TV’s met haar unieke Monolithic Design concept, de NX710 en de NX810. Beide modellen zijn voorzien van Bravia Internet Video voor toegang tot online en Video-on-demand content. Deze Full HD 3D televisies zijn met een optionele 3D Sync Transmitter en Sony Active Shutter 3D bril geschikt voor 3D weergave.

De Dynamic Edge backlighting en MotionFlow 100Hz Pro (NX710) of 200Hz Pro (NX810) zorgen voor zeer scherp beeld, soepele beeldovergangen en hoog contrast. Bij MontionFlow Pro wordt door backlight blinking de scherpte van het beeld verhoogd door tussen de afzonderlijke beelden een zwart beeld te voegen. Het OptiContrast-scherm zorgt voor minimale reflectie, geeft zwart als zwart weer en draagt bij tot het strakke randloze Monolithic Design.

Met Bravia Internet Video is zonder tussenkomst van een PC online content te tonen. Beeldmateriaal van YouTube, NOS journaals of het FIFA wereldbeker kanaal is direct te tonen. Er worden continu in elk land nieuwe videokanalen toegevoegd. Bravia Internet Video is beschikbaar op Bravia televisies, Blu-ray Disc-spelers of thuisbioscoopsystemen. Ook zijn Twitter- en Facebook-updates of foto’s die via Flickr gedeeld worden direct op het televisiescherm te bekijken.

De eerder dit jaar geïntroduceerde Sony Monolithic Design vormgeving is de invulling van een nieuwe visie op hoe televisies in de huiskamer passen. Deze televisies zijn het bekijken waard en beïnvloeden de sfeer in de ruimte, zelfs als ze niet aan staan. Sony noemt dit de aan/uit aanwezigheid. Dit is vertaald in een combinatie van glas en geborsteld aluminium en het zeer dunne scherm met aanraakgevoelige knoppen.

Deze twee nieuwe NX710 en NX810 BRAVIA-televisies beschikken over een nog slankere vormgeving inclusief een zeer dunne schermlijst. Het effect hiervan is een intense kijkervaring doordat geen storende elementen voor afleiding zorgen.

De optionele designvoet bij deze televisies vormt een elegante plek om het toestel in de ideale kijkhoek van zes graden te plaatsen. De designvoet beschikt bovendien over een 2.1 geluidssysteem. De NX710 en NX810 BRAVIA-televisies zijn beschikbaar vanaf medio september. De prijs zal dan ook bekend worden. De adviesprijs van de transmitter is 50 euro los. De adviesprijs van de Sony Active Shutter 3D bril is 100 euro.

prijsvergelijking
vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

 • Delen:

Reacties

 1. Toon
  23 december, 2010 om 0:47

  Ik wil dringengd (vanwege de eindejaarsacties) ook graag een antwoord op de vraag of de 46NX710 (100HZ) een goede kwaliteit geeft wat betreft 3D blue ray en 3D gaming.

  Indien niet, moet ik de 55NX810 (200HZ) aanschaffen en die is toch wel 1000 euro duurder. Blijkbaar geen 46NX810 op de markt?

  Weet iemand ook of de designvoet met 2.1 geluidssysteem qua geluidskwaliteit de moeite waard is?

 2. Gregory
  15 december, 2010 om 1:43

  Geef de NX710 een goede kwaliteit wat blue ray 3D betreft.
  De 100 Hz pro doet me wat twifelen.

 3. Frans Vorwald
  21 oktober, 2010 om 22:14

  Martijn,

  Wanneer kan ik een review verwachten van de Sony NX 810.
  Zit te twijfelen tussen deze en de 52 inch 8605 serie van Philips.

  • Martijn
   21 oktober, 2010 om 23:30

   Beste Frans,
   Helaas zullen we deze voorlopig nog niet reviewen. Mochten we een externe review vinden zullen we deze ook publiceren. Maar, als ik een voorzetje mag geven zou ik overwegen de Sony te kiezen. Deze heeft qua beeldtechnieken betere kwaliteiten dan de Philips en Philips loopt de laatste tijd wat TV’s betreft wat achter de feiten aan.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.