Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sony: Helft TVs gemaakt in 2014 zijn 3D

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2010, 22:10 Categorie3D Blu-ray

Volgens Sony is de helft van alle TV’s die in 2014 gemaakt worden 3D geschikt. Dit heeft Mich Hocking, directeur van Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), deze week laten weten tijdens het CamesCom evenement in Duitsland. Volgens Hocking zijn de hoge prijzen van 3D TV’s en afkeer van de consument voor 3D brillen maar tijdelijke problemen en deze zullen de acceptatie van de nieuwe techniek niet in de weg staan. “Zodra de productie aantallen groeien zullen de prijzen vanzelf dalen”, zegt Hocking.

Zeker 3D gaming moet volgens Hocking een groot succes gaan worden; “Ik denk dat 3D gaming een zeer grote markt is. 3D heeft veel voordelen voor games, maar over het algemeen vergroot het je gevoel van betrokkenheid en beleving van een game”. Ook geeft Hocking aan dat je wel goede 3D content nodig hebt om de techniek te laten slagen. “Ik denk dat het van cruciaal belang is dat wij hoge kwaliteit 3D produceren. We bevinden ons in de opbouwfase van de 3D markt. We moeten gamers ervan overtuigen niet alleen games maar ook 3D TV’s te kopen.”

Dat overtuigen van gamers gaat Sony volgens Hocking niet alleen lukken door 3D simpelweg aan spellen toe te voegen, het moet ook een betekenisvolle toevoeging zijn. “Wanneer je 3D games op de juiste manier produceert krijg je een verbluffende ervaring en rechtvaardigt het het opzetten van een bril en het kopen van een 3D TV. Wordt het niet goed gedaan, dan wordt 3D alleen gebruikt om diepte toe te voegen, of nog erger, het kan mensen wegdrijven.”

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.