Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Review: Panasonic DMP-BDT100 3D Blu-ray speler

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2010, 20:20 Categorie3D Blu-ray reviews

Met de DMP-BDT100 heeft Panasonic haar 3D Blu-ray aanbod uitgebreid voor een grotere markt. De eerste speler van het merk, de DMP-BDT300, was een high-end, volmaakte machine die alles kon. Dit model, daarentegen, is een zeer klein stapje lager maar biedt nog steeds een subliem plaatje.

Het eerste wat je moet weten is dat deze speler ontworpen is om te werken in een HDMI 1.4 omgeving. Er is namelijk geen 2e HDMI output of analoge audio outputs om de HD audio signalen te versturen naar een ‘oudere’ receiver. De DMP-BDT300 heeft dit alles wel. De speler is echt gemaakt voor gebruikers die de speler direct aan een 3D TV willen koppelen. Wil je ook van de DTS-HD en Dolby TrueHD audio genieten? Dan moet je ook een nieuwe HDMI 1.4 receiver aanschaffen.

Het apparaat zelf ziet er strak uit. Achter het front paneel zitten een SD card slot en een USB poort verscholen, welke gebruikt kan worden met Panasonic’s optionele DY-WL10 Wifi adapter mocht je geen kabels in de kamer hebben liggen.

Met het DLNA certificaat zou je wellicht verwachten dat de BDT100 vloeiend door al je media bestanden kan gaan via je netwerk, maar helaas is dat niet het geval. Als je een van Panasonic’s Blu-ray recorders binnen je netwerk hebt staan kan materiaal daarvan afgespeeld worden via de BDT100. Er is geen mogelijkheid om media bestanden uit je thuisnetwerk te streamen. Wel kun je bestanden afspelen vanaf een USB apparaat. Wanneer je dit doet kunnen de meeste bestanden, zoals AVI en MKV bestanden, vlekkeloos afgespeeld worden

Alhoewel de speler BD-Live ondersteuning heeft zit er geen intern geheugen in. Je moet dus zelf zorgen voor externe opslagmogelijkheden. Naast BD-Live kun je via de BDT100 ook toegang krijgen tot de Blu-ray versie van Viera Cast (internet portal). Een mooi menu met handige widgets als YouTube, Bloomberg en Picasa, naast veel Duitse widgets waar we weinig aan hebben. Helaas zijn er nog geen Nederlandse widgets te zien of te downloaden.

Qua prestaties is de BDT100 een prachtig apparaat. Hij mag dan niet dezelfde video prestaties bieden als de BDT300 (de meetbare karakteristieken zijn nogal verschillend), maar nog steeds is de kwaliteit uitstekend te noemen. Voor menig consument zal het verschil nauwelijks te merken zijn. Een combinatie van extreme scherpte en stabiliteit met genuanceerde kleuren laten de 2D en 3D Blu-ray beelden werkelijk schitteren. We moeten hier een petje af nemen voor de PHL Reference Chroma Processor Plus en de Adaptive High Precision 4:4:4 signal processing.

Verrassend genoeg (of niet misschien) is de speler ook een zeer goede CD speler. Het is dan ook geen apparaat voor de echte ‘audiofielen’ maar in menig home cinema systeem zou hij niet eens misstaan als CD speler.

De BDT100 vertegenwoordigt een welkome en onontkoombare uitbreiding van Panasonic’s 3D Blu-ray speler line-up – en zowel de video als audio prestaties kunnen als high-end omschreven worden. Aan de andere kant zal de speler moeite hebben om qua features tegen de concurrentie op te boksen. De DLNA functionaliteit is erg beperkt en de online content via Viera Cast is minimaal, in tegenstelling tot die van Samsung en Sony.

prijsvergelijking
vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.