Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

DualPlex Display gaat strijd met huidige 3D TVs aan

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2010, 18:09 Categorie3D Films

Vergeet active shutter of gepolariseerd 3D, een nieuwe techniek komt eraan waarvan gezegd wordt dat de beeldkwaliteit en de helderheid van een 3D beeld sterk verbetert. De nieuwe techniek heeft de naam DualPlex Display gekregen en is ontwikkeld door Duitse en Zwitserse onderzoekers. Raar genoeg is het idee te vergelijken met de anaglief (rood/groene brilletjes) techniek.

Voordat je valt over het idee om terug te gaan naar de kartonnen gekleurde brillen moeten we wel zeggen dat deze nieuwe techniek gebruik maakt van gekleurde LED lampjes – twee rode, groene en blauwe voor het rechter oog en verschillende golflengten van deze kleuren voor het linker oog.

Een 3D LCD monitor en een bril zijn ontwikkeld om het 3D effect waar te nemen. Het mooie is dat je vanuit elke hoek het 3D beeld waar kunt nemen en dat de kleur reproductie vele malen hoger is dan bij de huidige 3D TV’s.

Gaat dit dan de 3D format oorlog worden? We wachten gespannen af..

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.