Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Panasonic komt met eerste 3D lens voor G Micro System cameras

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2010, 17:14 Categorie3D Accessoires

Panasonic kondigt de komst aan van ’s werelds eerste 3D verwisselbare lens voor  systeemcamera’s. Hiermee wordt het mogelijk om hoge kwaliteit 3D foto’s te maken met een camera met verwisselbaar lenssysteem. De nieuwe 3D lens is opnieuw een waardevolle toevoeging aan de line up LUMIX G Micro system camera’s.

2010 Is het eerste jaar van het 3D tijperk. Een jaar waarin Panasonic een voortrekkerrol heeft gespeeld in de markt door de lancering van 3D TV’s en 3D Blu-ray spelers. Zowel de industrie als de consument is helemaal gericht op 3D. Zo is er steeds meer 3D content beschikbaarvoor films en sportuitzendingen, en  ook de consument wil zelf 3D opnames kunnen maken. De komst van de 3D lens moet volgens Panasonic aan deze vraag voldoen. Van de hoogwaardige 3D opnames die men met deze lens maakt, kan men later thuis genieten door ze weer te geven op een 3D TV.

Tot nu toe was het maken van 3D foto’s met een verwisselbare lenscamera alleen mogelijk door gebruik te maken van panorama systemen of een combinatie van twee lenzen en twee CCD’s, maar deze systemen hebben enkele nadelen zoals de noodzaak van een 3D camera en problemen met het vastleggen van bewegende beelden. De nieuwe 3D lens voor de Lumix G Micro System camera’s is uitgerust met twee optische systemen die zich in de diameter van de lensvatting bevinden, waardoor stereo beelden voor de linker- en rechter lens worden gecreëerd, aangestuurd door een 3D beeldverwerkingssysteem. De 3D lens heeft ondanks al zijn mogelijkheden een extreem compacte afmeting.

Deze nieuwe compacte 3D verwisselbare lens maakt het mogelijk om eenvoudig en direct 3D opnames te maken met camera’s zonder speciale structuur voor 3D opnames. De nieuwe 3D lens maakt foto’s zonder ruis en zonder tijdsverschil tussen het linker- en rechterbeeld, zelfs bij bewegende objecten.

Over de prijs en lanceerdatum is nog niks bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.